Logo

Sky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sky 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5-6 timer Afkøling og gelering: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Sky
1 kg oksebryst, -tværreb eller bov
evt. en ekstra marvpibe
1 kg kalveskank
1 kg kalve- og okseben
75 g bacon
50 g smør eller olie
1 løg
1 gulerod
1 porre
salt

 
Suppevisk:
1 bdt persille eller 1 selleritop
1 porretop
1 laurbærblad
1 kvist timian

 
Endvidere:
4 l vand
1 spsk salt
8 hele peberkorn
Til klaring: pr. l suppe:
2 æggehvider
skaller af 2 æg
*
Sådan laves Sky
1. Få slagteren til at save kalveskank og okse- og kalveben i mindre stykker.
Gør grønsagerne i stand og del dem groft.
Skær baconen i terninger.

 
2. Varm fedtstoffet i en stegegryde og brun kød- og baconstykkerne heri.
Tag kødet op og brun løg, gulerod og porre.

 
3. Kom kødstykkerne tilbage i gryden til grønsagerne og hæld vandet ved; det skal dække godt.
Bring suppen langsomt i kog og skum den omhyggeligt.
Tilsæt suppevisk, salt og peberkorn.
Lad suppen koge ved meget svag varme under låg, 5-6 timer.

 
4. Si suppen gennem et klæde eller gennem et tyndt lag pladevat lagt i en sigte.

 
5. Lad suppen svale, til fedtet har samlet sig foroven.
Skum det omhyggeligt af.
Lad suppen koge ind 20-25 min. for ret god varme uden låg.
Smag endeligt til med salt.

 
6. Mål suppen. Pisk æggehviderne let.
Kom dem i suppen sammen med knuste æggeskaller.
Lad suppen komme langsomt i kog under hyppig omrøring, tag den fra varmen og lad suppen stå ca 1 time under låg.
Så har den stivnede æggehvide og æggeskallerne trukket de fineste »urenheder« til sig.
Si skyen gennem et tyndt klæde opvredet i varmt vand, eller gennem en sigte foret med pladevat.

 
7. Hæld den glasklare, gyldenbrune sky i mindre forme og lad den stivne koldt 4-5 timer, gerne til næste dag.

 
Tips: Baconen kan udelades.
Portionen giver ca 2 l færdig sky.
Skyen kan danne basis for sauce og supper.
Skyen kan bruges til pålæg, fx Dyrlægens natmad.
Se også Madeirasky og Portvinssky.
Eller den kan bruges til glasering af forskellige retter.

 
Skyen kan laves med Bouillon. Tilsæt 14 blade husblas pr. l bouillon.
Udblød husblasen i rigeligt, koldt vand ca 10 min. og opløs den direkte i den hede bouillon.
Stil skyen til afkøling.
Kan fryses i portionsforme. Holdbarhed: 3 måneder.

 
Sådan laves Sky


Sky 
1. Brun kødstykkerne. Tag dem op og brun grønsagerne.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden og hæld vandet ved.
Det skal dække godt.
Bring suppen langsomt i kog og skum den omhyggeligt.


Sky 
2. Tilsæt bacon, suppevisk, salt og peberkorn.
Lad suppen koge ved meget svag varme under låg, 5-6 timer.


Sky 

3. Si suppen gennem et klæde eller tyndt lag pladevat lagt i en si.
Lad suppen svale, til fedtet har samlet sig foroven. Skum omhyggeligt.


Sky 

4. Lad suppen koge ind, 20-25 min., for ret god varme uden låg.
Smag endeligt til med salt og peber.


Sky 

5. Pisk hviderne let. Kom dem i suppen sammen med knuste æggeskaller.
Lad suppen komme langsomt i kog under hyppig omrøring.
Tag den fra varmen.
Lad suppen stå ca 1 time under låg.


Sky 

6. Så har æggehvide og -skaller trukket de fineste »urenheder« til sig.
Si skyen og hæld den i mindre forme og lad den stivne koldt 4-5 timer, gerne til næste dag.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her