Logo

Kødpostej med tomater i ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødpostej med tomater i ris 

 
Det er kun den bedste madside, som har en version af denne altid populære kødpostej. Skiver af kold postej er en god og mættende frokost sammen med surdejsbrød og agurkepickles.
4-6 personer

 
# Ingredienser
2 spsk olie
1 løg, hakket
340 g magert, hakket oksekød
340 g magert, hakket kalvekød
1 stort æg, let sammenpisket
1 dl friske franskbrødskrummer
1 dl meget fint hakket persille
½ tsk stødt allehånde
frisk revet muskatnød
salt og friskkværnet sort peber
4 spsk mælk
4-6 spsk Barbecuesauce (se opskrift)
4 stykker ikke-røget bacon

 
# Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 175 °C.
Opvarm olien på en stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og steg dem under jævnlig omrøring i 5-7 min, til de er bløde.

 
2. Imens lægges oksekød, kalvekød, æg, brødkrummer, persille,
allehånde, en knivspids muskatnød og salt og peber i en røreskål.
Hæld mælken over.

 
3. Tilsæt løgene, og når de er afkølede nok til, at man kan røre ved dem,
æltes alle ingredienser godt sammen med rene hænder, til det er blandet.

 
4. Hæld kødblandingen i en ca. 22x12x5 cm stor brødform og tryk den
godt ud i hjørnerne.
Ønsker du en krydret version, hældes der barbecuesauce over.
Læg baconskiverne på, så de dækker så meget af toppen som muligt.

 
5. Bages i 1 time, eller til saften er klar, når man stikker i
postejen med en kniv.
Hæld det overflødige fedt fra og lad kødpostejen hvile i 5 min i formen.
Postejen løftes over på et fad.
Hvis postejen ikke kan løftes direkte ud af formen, løsnes den langs
kanten med en paletkniv og vendes med bunden i vejret ud på et fad.
Vend baconsiden opad og servér straks i portionsanrettede skiver.

 
TOMATER I RIS
Denne udgave af arroz rojos forener krydderier med tomater.

 
# Ingredienser
2 tsk olie
3 dl lange ris
1 løg, fint hakket
1 lille rød peberfrugt, udkernet og hakket
1 stort fed hvidløg, fint hakket
½ tsk stødt kommen
½ tsk cayennepeber, eller efter smag
2 store tomater, udkernede og fint hakkede
3½ dl kyllinge- eller grønsagsbouillon, kogende
salt og friskkværnet sort peber
Frisk salvie til pynt

 
# Tilberedning
1. Sæt en stor tykbundet stegepande med låg eller en ildfast gryde
over ved middel varme i ½ min.
Tilsæt olie og ris. Steg og rør i ca. 2 min, til risen har opsuget
en del af fedtstoffet.

 
2. Rør løg, peberfrugt og hvidløg i og rør jævnligt i 3 min.
Tilsæt kommen, cayennepeber og tomater og fortsæt med at stege
under forsigtig omrøring i 1 min.

 
3. Kom bouillon ved og bring det i kog.
Krydr rigeligt med salt og peber.
Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 20 min, til risen
er blød og væden absorberet.
Fjern panden fra varmen og fordel ris og grønsager på et serveringsfad.
Pyntes med friske salvieblade og serveres straks.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her