Logo

Kalveblanquette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalveblanquette 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 35 min. Kogetid: ca ½ time. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 6 personer.

 
# Ingredienser til Kalveblanquette:
1 kg lyst kalvekød af bov, tykkam eller bryst
ca 5 dl vand eller lys bouillon
1 løg
2 hele nelliker
1 gulerod

 
Krydderurtebuket:
1 kvist timian
1 bdt persille
1 laurbærblad

 
Endvidere:
200 g små hvide champignon
100 g små løg
evt. persille

 
Opbagning:
30 g smør
30 g hvedemel
ca 3 dl suppe fra kalvekødet

 
Legering:
2 æggeblommer
2 dl fløde
salt og peber
*
Sådan laves Kalveblanquette:
1. Puds kødet fri for sener og hinder og skær det i 3 cm store terninger.

 
2. Kom kødet i en gryde og hæld vand (bouillon) ved, så det netop dækker.
Bring det i kog og skum suppen.

 
3. Tilsæt det pillede løg, hvori er stukket hele nelliker, den skrællede, delte gulerod og krydderurtebuketten.
Kog under låg ved svag varme, til kødet er mørt, ca 1½ time.

 
4. Tag kødet op af suppen og hold det varmt, tildækket i et varmt fad.
Skær guleroden i tynde skiver, læg dem ved kødet.

 
5. Skær roden af champignonerne og skyl dem kort og koldt i rindende vand.
Tryk dem straks tørre.
Pil løgene.

 
6. Kog champignon og løg 5 min. i suppen.
Tag begge dele op og hold dem varme i tildækket i en skål. Si suppen.

 
Opbagning:
7. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve.
Rør melet i og rør det til en glat, ensartet masse.
Rør lidt efter lidt ca 3 dl af den siede suppe i denne opbagning og rør saucen glat.
Lad den koge nogle min. og tag gryden fra varmen.

 
Legering:
8. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål.
Pisk lidt af den varme sauce i og kom det hele tilbage til saucen i gryden, der må være gået helt af kog, ellers skiller saucen. Smag til med salt og peber.

 
Anretning:
9. Hæld svampe og løg (tag lidt fra til pynt) over kød og gulerodsskiver, dæk med den varme sauce, pynt med de resterende svampe og løg og drys evt. med persille.
Server straks med pillekartofler og/eller hvidt brød. Fx Flûtes eller Fletbrød.
 

Tips: Andre grønsager kan bruges, lad sæsonen bestemme.
Vigtigt er det, at de ikke er tilbøjelige til at koge ud, så rodurter eller andre faste grønsager som asparges, majroer eller ærter er bedst.
I Frankrig tilsmages blanquetter ofte med lidt reven muskat.

 
INFO: En blanquette er en lys stuvning. Blanquette de veau er fransk for kalvekød, hvor hverken kalvekød eller smør er brunet i madlavningsprocessen. At afstå fra at brune kød og fedt på denne måde er at koge dem en blanquette.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 7.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her