Logo

Paté med mørbrad, indbagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paté med mørbrad, indbagt 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 45 min. Skal hvile, dej: 2 timer. Skal trække, mørbrad: 2 timer. Skal hvile, fars: 2 timer. Bagetid: ca 2 timer. Afkøling: mindst 8 timer. Svær at lave. Høj pris. 6 personer.

 
# Ingredienser til Paté med mørbrad, indbagt
Dej:
hvedemel ()
125 g smør
1 æg
1 tsk salt

 
Fyld:
1 svinemørbrad
½ dl tør madeira
smør til formen
1 bdt persille
1-2 meget tynde, store skiver spæk

 
Fars:
kalvesmåkød
150 g fersk spæk
1 løg
3 spsk tør madeira
1 dl piskefløde
2 æg
1 tsk timianblade
salt og peber

 
Madeirasky:
brun fond eller bouillon
4 blade husblas
½ dl tør madeira
Til pensling: 1 æg
Aflang form, patéform:
*
Sådan laves Paté med mørbrad, indbagt
Dej:
1. Hak smørret i melet, tilsæt salt og saml hurtigt dejen med ægget og 1¾ dl koldt vand.
Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tør at samle.

 
2. Læg dejen omvundet og køligt, ca 2 timer.

 
Paté:
3. Afpuds mørbraden, brun den i smør og læg den i en aflang form.
Dryp madeiraen over.
Stil formen køligt, ca 2 timer.

 
4. Hak kalvesmåkød, spæk og løg to gange gennem kødmaskinen og rør det sammen med madeira, piskefløde, æg og timianblade.
Krydr med salt og peber.
Rør godt og lad farsen hvile køligt et par timer.

 
5. Rør madeiraen fra mørbraden i farsen.

 
6. Smør pateformen. Rul ¾ af dejen ud på et letmelet bord og beklæd formen med den.
Sørg for, at dejen hænger ca ud over kanten.

 
7. Del ægget i hvide og blomme og pensl dejen med æggehviden.
Skyl og hak persillen.

 
8. Læg halvdelen af farsen i formen.

 
9. Læg spækket på køkkenbordet og drys persillen over.
Læg mørbraden på og rul spækket om.
Læg den indpakkede mørbrad oven på farsen.
Dæk med resten af farsen og tryk den godt ned om mørbraden.

 
10. Pisk den resterende æggehvide med æggeblommen.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul resten af dejen til låg og læg det over patéen.
Tryk godt til i kanten hele vejen rundt.
Skær et hul midt i patéen og form en »skorsten«, så dampen kan slippe ud.
Pensl dej låget med det sammenpiskede æg.

 
11. Bag patéen på nederste rille i ovnen, ca 1½ time ved 200 °C.
Dæmp varmen til og bag patéen yderligere ca 30 min.
Tag den ud og lad den svale.

 
Madeirasky:
12. Begynd først, når patéen er næsten kold.
Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand, 8-10 min.
Varm fonden eller bouillonen op i en gryde. Tag den fra varmen.
Knug husblassen fri for vand og opløs den direkte i den hede sky under let omrøring.
Tilsæt madeiraen.

 
13. Fyld skyen i patéen gennem »skorstenen«, når den er næsten kold.
Lad den stå, til skyen er stiv, helst til næste dag.
Skær patéen i skiver og server.

 
Tips: Skyportionen kan fordobles, så der kan serveres hakket madeirasky til patéen.
Server Brøndkarsesauce, kold eller Cornichons til.

 
Sådan laves Paté med mørbrad, indbagt


Paté med mørbrad, indbagt 
1. Hak smørret i melet, tilsæt salt og saml hurtigt dejen med ægget og det kolde vand.
Læg dejen omvundet og køligt ca 2 timer.


Paté med mørbrad, indbagt 

2. Puds mørbraden fri for sener og hinder.


Paté med mørbrad, indbagt 

3. Læg mørbraden i en aflang form.
Dryp madeiraen over. Stil den køligt, ca 2 timer.


Paté med mørbrad, indbagt 

4. Hak kalvesmåkød, spæk og løg to gange gennem kødmaskinen og rør det sammen med madeira, fløde, æg og timianblade.
Krydr med salt og peber.
Rør godt og lad farsen hvile et par timer.
Rør madeiraen fra mørbraden i farsen.


Paté med mørbrad, indbagt 

5. Smør en pateform.
Rul ¾ af dejen ud på et let melet bord og beklæd formen med den.
Pensl dejen med æggehvide.
Sørg for, at dejen hænger ca ud over kanten.


Paté med mørbrad, indbagt 

6. Læg halvdelen af farsen i formen.
Læg spækket på køkkenbordet og drys persillen over.
Læg mørbraden på og rul spækket om.
Læg den indpakkede mørbrad oven på farsen.


Paté med mørbrad, indbagt 

7. Dæk med resten af farsen og tryk den godt ned om mørbraden.
Pisk den resterende æggehvide med æggeblommen.


Paté med mørbrad, indbagt 

8. Rul resten af dejen til låg og læg det over patéen.
Tryk godt til i kanten hele vejen rundt.
Skær et hul midt i patéen og form en »skorsten«, så dampen kan slippe ud.
Pensl dej låget med sammenpisket æg.
Bag patéen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Paté

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her