Logo

Asparges schnitzel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asparges schnitzel

 
Elegant, og måske lidt i den dyre ende, grønne asparges er billige og skal ikke skrælles. Skinkeschnitzel med asparges og hollandaise sauce.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 40 min.
 
# Ingredienser
4 store, men tynde skiver skinkeinderlår
salt, peber fra kværn
50 g smør

1 spsk olie
500 g friske asparges eller evt. asparges fra ds

 
* Tilberedning
1. Begynd med aspargesene.
Skyl og skræl dem, skær den nederste træede bid af.

Grønne asparges skal ikke skrælles.

 
2. Læg de hele asparges i en bred gryde, eller fx i en dyb sauterpande, i kogende vand tilsat salt.
Kogetiden er ca 15 min. for hvide asparges og 5 min. for grønne, alt efter tykkelse.

 
3. Bank kødet let med hånden, drys med salt og peber og steg det i smør og olie 2-3 min. på hver side.

 
4. Læg schnitzlerne på et varmt fad og arranger de godt afdryppede asparges i bundter ovenpå.
Serveres med små, hvide kartofler samt rørt smør eller hollandaise sauce.

 
Rørt smør med citron
Til 4 personer.  brug ca 50 g smør, der røres blødt og tilsættes 1 tsk citronsaft, evt. også 1 spsk meget finthakkede krydderurter.
Stil smørret koldt, til det skal bruges.

Smørret kan også smages til med presset hvidløg eller dijon sennep, reven peberrod eller mosede ansjoser- alt sammen efter smag.


Asparges schnitzel 



Hollandaise sauce på blender til 4 personer:
Smelt 150 g smør uden at brune.
Kom et æg, to æggeblommer, 1 spsk citronsaft og 2 spsk hvidvin i en blender.
Lad det køre et øjeblik.
Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggemassen, mens blenderen kører på højeste trin, til saucen er tyk og jævn.
Den kan varmes over vandbad.
Pisk i den, så den bliver luftig og cremet.

 
Variation:
Til denne opskrift kan du i stedet for skinkeinderlår bruge mørbrad. Alt efter størrelsen rækker en mørbrad til 3-4 personer.
Flæk mørbraden på den lange led og skær den i så mange stykker, som der er personer.
Bank stykkerne tyndt ud med hånden - eller brug kagerullen (læg kødet mellem to stykker smørrebrødspapir).
Steges som skinkeschnitzel.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her