Logo

Blomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomme

 

Blomme, Prunus, er en kendt og elsket frugt, og den findes i utallige arter. Her i Danmark holder vi os til en halv snes, der fordeler sig sådan: Tidligst den lille, runde, blå Rivers Early, der allerede ses i juli. Straks herefter igen en blå blomme, den lidt større Czar. Sidst i august kommer·den gule Quillins Reine Claude og kort herefter, i begyndelsen af september, den rødgule Victoria.

 
I september ses endnu en reineclaude, nemlig Althanns Reine Claude, der er violet med blåt skær. Kort efter dukker den ægte Reine Claude frem. Det er en lille uanselig grøn blomme med sparsomme, bittesmå røde prikker - og langt den bedste af reine claude-blommerne.
Omtrent samtidig ses den store, rødgrønne Jefferson, en pragtblomme, efterfulgt af en lige så herlig spiseblomme, den store, mørkeblå Kirkes.

 
Endelig, hen i oktober måned, den mellemstore, ovale, sortblå sveskeblomme. Det er den, der tørres til svesker andre steder på kloden.

 
Katrineblommer brugtes meget før i tiden som et begreb for (hjemme)tørrede blommer, der, efterhånden som teknikken forbedredes, oftere og oftere erstattede svesker. Nu om dage bruges så at sige kun svesker.

 
Sæsonen for danske blommer ligger altså fra juli til oktober, men både inden og uden for dette tidsrum importeres der blommer fra udlandet. Blommer bruges friske, i desserter og bagværk. Men også i kødretter. Endvidere henkogt og syltet. De egner sig ikke særlig godt til frysning, men det kan dog gøres. Bedst ved at flække og udstene dem og fryse dem med eller uden sukker.

 
Holdbarhed: ca. 1 år

 
Se de bedste opskrifter med Blommer  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.521 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her