Logo

Cassoulet - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cassoulet - De bedste 

 
Her får du cassoulet i spændende udgaver. Med hvide bønner, med kidneybønner, med hestebønner og selvfølgelig appelsinsalat og blommesorbet.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 4 timer. 4 personer.

 
# Ingredienser
500 g tørrede, hvide bønner
3 løg
3 nelliker
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 stor tomat
1 bouquet garni
100 g bacontern
1 tsk peberkorn
4 confiterede andelår
4 gode slagterpølser
4 stykker revelsben
1 spsk tomatpasta
50 g rasp

 
* Tilberedning
Udblød bønnerne dagen før.

 
Næste dag:
Pil løgene, og stik nellikerne i et af dem. Hak de øvrige løg.
Pil hvidløget, og hak det.
Skræl gulerødderne, skær 1 i stykker og de øvrige i skiver.
Skyl og hak tomaten.
Kom nellike-løget og gulerodsstykkerne i en gryde med
de udblødte bønner. Dæk med vand.
Tilsæt bouquet garni, bacon og peber.
Lad det koge 10 min, skru ned, og lad det simre sagte
for meget lav varme.

 
Opvarm forsigtigt andelårene.
Gem 2 spsk fedt fra confit'en, og brug den til at stege pølserne.
Skær de færdige pølser i tykke skiver.
Brun revelsbenene.
Tilsæt hakket løg, hvidløg, tomat, gulerodsskiver og tomatpasta.
Rør, og kom det i gryden til bønnerne.
Dæk til, og lad det småsimre 2 timer.

 
Forvarm ovnen til 180 °C.
Kom alle ingredienserne i et stort, ovnfast fad.
Giv retten 1½ time i ovnen. Tjek undervejs.
Rør og vend indholdet, hver gang der har dannet sig en
gylden skorpe på fadet.
Skru ovnen op til 210 °C.
Drys retten med rasp, og brun den under ovngrillen 15 min.
Server cassouleten i fadet.


Cassoulet - De bedste 

Cassoulet med kidneybønner
Udskift bønnerne med samme mængde kidneybønner.
Pølserne kan erstattes med fx stærk chorizo.


Cassoulet - De bedste 

Cassoulet med hestebønner
Udskift de hvide bønner med samme mængde hestebønner.
Andelårene kan udskiftes med kaninryg.

 
Appelsinsalat
Skræl 4 appelsiner, og skær dem i skiver i en skål.
Tilsæt saften af 3 appelsiner, 2 spsk rørsukker og
bladene fra ½ bundt mynte.
Serveres meget kold som dessert.

 
Blommesorbet
Kør 800 g flående, udstenede blommer med
1½ dl let sukkersirup i foodprocessor.
Kør massen i en ismaskine. Bruges som dessert.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Gris  Gryderet  Dessert  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her