 
 
Frikadeller. Noget
mere dansk findes næsten ikke. Det er frikadeller, mange af os længes efter,
hvis vi er i udlandet i længere tid, og det er en af de retter, der oftest
ender på vores middags- og frokostbord. Og så er det noget, som de fleste børn
elsker. 
Til 4 personer. 20
stk. (Beregn tre frikadeller pr. person og gem resten til pålæg til næste dag)
 
# Ingredienser
Fars til
frikadeller: 
500 g hakket kalv og
flæsk (højst 12 g fedt pr. 100 g) 
1 stort, finthakket
løg (100 g) 
1 tsk salt 
1 knsp stødt peber 
2 æg 
2 dl havregryn 
2 dl skummet-, mini-
eller letmælk 
1 spsk rapsolie til
stegning 
 
Kartoffelsalat: 
1 kg kogte, kolde
kartofler 
2½ dl ylette 
2 spsk
let-mayonnaise 
1½ tsk sennep 
½ tsk: salt 
1 knsp sukker 
1 knsp peber 
1 finthakket løg (50
g) 
½ dl hakket purløg 
 
Pynt: 
2 tomater i både
(150 g) 
hakket purløg 
 
Tilbehør: Godt brød (se
opskrift)  
Kogte grønsager, fx
grønne ærter eller bønner (500 g) 
 
* Tilberedning
Frikadeller: 
1. Rør alle
ingredienserne til farsen godt sammen. 
2. Varm olie op på
en pande. 
3. Form med en
spiseske farsen til 20 frikadeller og steg dem på panden i ca 8 min på hver
side. 
1. Skær kartoflerne
i tern eller i skiver. 
 
2. Bland de øvrige
ingredienser sammen til en dressing i en stor skål. 
3. Vend kartoflerne
i dressingen og anret kartoffelsalaten i en pæn skål eller på et fad. 
 
4. Pynt med tomater
i både og hakket purløg. 
 
5. Server
frikadellerne med kartoffelsalaten, kogte grønsager og godt brød. 
 
 
 
Tips: 
Energi pr. person:
2900 kj (690 kcal) 
Energifordeling: Protein: 23 % (39 g) Kulhydrat: 53 % (91 g) Fedt: 24 % (19 g) 
Vil du tabe dig, kan
du spise: To frikadeller med 250 g kartoffelsalat (ca en femtedel) og alle de
kogte grønsager, som du har lyst til. 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.