Logo

Indbagt mørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Indbagt mørbrad

 
Indbagt mørbrad er efterhånden en klassiker. Og den er næsten fast indslag på buffeten. Traditionelt er det også en særdeles fed sag, men prøv engang denne lette udgave. Du bliver ikke skuffet.
Til 6 personer.

 
# Ingredienser
1 svinemørbrad (400-500 g)
1 spsk rapsolie
salt og peber

 
Fars:
250 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
2 spsk hvedemel

1 tsk salt
¼ tsk peber
1 finthakket fed hvidløg
1 stort, finthakket løg (100 g)

½ dl skummet-, mini- eller letmælk
250 g grofthakkede champignon

 
Dej:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 æg

1 dl koldt vand
1 spsk rapsolie
½ tsk salt

 
Dressing:
4 dl fromage frais
2 spsk let-mayonnaise
2 spsk hakket purløg
2 spsk hakket dild

½ tsk sukker
salt og peber

 
Tilbehør: En stor skål blandet salat (se forslag)

 
* Tilberedning
Dressing:
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

 
Kød:
Varm olien op på panden og brun mørbraden heri på alle sider.
Krydr med salt og peber.
Rør alle ingredienserne til farsen grundigt sammen.

 
Dej:
Kom 200 g mel i en skål og bland bagepulver heri.
Pisk ægget sammen i en lille skål.
Hæld halvdelen af ægget i melet og gem resten til pensling.

Bland de øvrige ingredienser sammen med melblandingen og ælt det hele godt.
Ælt resten af melet i lidt efter lidt - ælt, til dejen er fin og blank.

 
Fremstilling af indbagt mørbrad:
A. Udrul dejen til en firkant på ca 30x40 cm.
Læg den udrullede dej over på en bageplade beklædt med bagepapir.

B. Læg halvdelen af farsen på den ene halvdel af dejen.
Læg mørbraden oven på farsen.
C. Smør resten af farsen rundt om mørbraden og pensl med sammenpisket æg rundt i kanten.
D. Fold dejen omkring fars og mørbrad og tryk kanterne godt sammen.
Pensl med sammenpisket æg og skær 5-6 snit i toppen.
Bag mørbraden på en af de nederste riller i ovnen i 45 min ved 200 °C (varmluft 180 °C).
Skær den indbagte mørbrad i skiver, anret disse på et fad og server en stor skål salat og dressing hertil.

 
Indbagt mørbrad  Indbagt mørbrad

 
Energi pr. person: 2100 kj (500 kcal)
Energifordeling: Protein: 28 % (33 g) Kulhydrat: 44 % (53 g) Fedt: 28 % (16 g)

Vil du tabe dig, kan du spise: En skive svarende til en syvendedel af den indbagte mørbrad, 3 spsk af dressingen og al den salat, du har lyst til.

 
Tips: Indbagt mørbrad er en ret, der passer godt til buffeter. Denne portion vil være passende til 10-12 personer på en buffet.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.497 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her