Logo

Kødboller i karrysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødboller i karrysauce

 
Boller i karry er en populær dansk middagsret, der originalt serveres med ris og består af kogte kødboller, oftest bestående af enten hakket svine- eller oksekød, der er omsvøbt af en tyk gul karryrig sauce der er lavet af kødbollernes kogevand.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 45 min. Kogetid: 10 min. Kødbollerne er fryseegnede

 
# Ingredienser:
1 portion fars (se grundopskrift nederst)
vand
salt

 
Sauce:
50 g smør el. margarine
ca. 1 spsk karry
1 løg
1 syrligt æble
4-5 spsk hvedemel
5-6 dl suppe (fra kødbollerne)
evt. lidt fløde
salt, peber

 
* Tilberedning:
1. Rør farsen og lad den hvile.
Kog kødbollerne i letsaltet vand ca. 10 min.
Tag kødbollerne op med en hulske, gem suppen.

 
2. Smelt fedtstoffet og lad karryen snurre heri 2-3 min, så frigøres smagen.
Pil løget og hak det fint.
Lad løget snurre i fedtstoffet og tilsæt æblet, groftrevet eller i små terninger.
Drys melet i under omrøring og spæd med suppen fra kødbollerne.
Lad saucen koge igennem.
Tilsæt evt. lidt fløde til at »runde« smagen og krydr med salt og peber.

 
3. Varm kød bollerne i karrysaucen og giv løse ris til.

 
Grundopskrift på fars
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hviletid: ca. 30 min. Fryseegnet

 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskekød el. halvt flæskekød og halvt kalvekød el.
halvt flæskekød og halvt oksekød
60 g hvedemel (1 dl)
1 løg
1 æg ell. 2 æggehvider
2-3 dl mælk
salt, peber

 
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede kød med mel.
Pil løget og riv det i.
Rør æg eller æggehvider i og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Rør farsen godt. Krydr med salt og peber.
Lad gerne farsen hvile på et koldt sted ca 30 min, før den skal steges/koges.
Konsistensen af farsen skal være så fast, at den holder faconen.

 
Tips
2-3 spsk af melet kan erstattes med kartoffelmel eller havregryn.
Farsen kan yderligere krydres med allehånde, nellike eller karry.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her