Logo

Krydrede frikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Krydrede frikadeller

 
Her finder du en let opskrift på lækre krydrede frikadeller. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Ikke fryseegnede

 
# Ingredienser
750 g hakket kalvekød og flæskekød halvt af hver
1 stort løg

2 æg
8 g salt og peber fra kværn
¼ tsk reven muskatnød
1 dl (ca 40 g) rasp

1½ dl piskefløde
1 spsk hakket persille
1 spsk klippet purløg eller hakket karse
1 spsk citrontimian eller citronmelisse
1 spsk hakket kørvel eller estragon
100 g smør

 
* Tilberedning
1. Kom det hakkede kød ned i en stor skål.
Drys med salt og peber samt reven muskatnød.
Rør det sammen og lad det hvile i 30 min.

 
2. Pil løget og riv det fint eller groft efter ønske.
Tilsæt æg, rasp og fløde og rør farsen.
Når farsen har den rette konsistens, tilsættes de hakkede, friske krydderurter.
Andre krydderurter kan bruges i stedet for de nævnte.

 
3. Form farsen til frikadeller, der steges i brunet smør på en stor pande.
Brun dem først over rask varme, skru ned og steg dem ca 5 min på hver side.

 
Tips:
— Brug IKKE olie i stedet for smør eller brug for lidt smør. Der skal virkelig kommes noget smør på panden – op mod en halv pakke. Der skal være så meget smør, at det syder op ad siderne på frikadellerne når de steges.
— Overfyld IKKE panden med frikadeller. Det betyder nemlig, at smørret ikke kan syde og stege ordentlig omkring frikadellerne, som i stedet bliver kogte!
— Din saltning må IKKE være upræcis. Der skal 5 g salt pr. 500 g fars – ikke mere og ikke mindre!
— Rør IKKE farsen for voldsomt sammen så den bliver for klæg. Du skal røre den af to omgange. Første gang er når du salter, næsten gang er når resten røres i.
— Lad farsen hvile længe nok. Mindst 1 time på køl, så er du sikker.

 
INFO: Frikadeller er en type stegte kødboller, og er en meget populær ret i Danmark som i mange andre europæiske lande. Ordet er en fortyskning af det italienske frittatella, der er stegt eller ristet kød. Ordet er beslægtet med 'frikandeau' og 'frikassé'.
Frikadellen har mange danske navne: deller, dunser, frække deller, frækkedelle, frikdeller, kødboller - og vi ved vel alle hvad en frikadelle er.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her