 
 
   
En herligt generøs
gryderet, som er et lækkert måltid for mange sultne gæster! En lækker - alt i
et fad - Lyder det ikke godt? Nemt at forberede og så lige til at varme
Tid: 2½, time, heraf
godt 2 timer og 15 min. kogetid. Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed
5 mdr. 10-12 pers. 
 
# Ingredienser
450 g kikærter 
1 kg oksemarvpibe
med ben 
1 frossen høne 
250 g saltet flæsk 
2 krydrede pølser
(fx ungarske) 
3 liter vand
3 tsk salt 
2 laurbærblade 
1 tsk basilikum 
6 store kartofler 
1 stykke rodselleri
(150 g) 
400 g frosne bønner 
sort peber
chilipulver eller
paprika
1 bdt. persille
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl kikærterne
og læg dem i blød natten over. 
 
2. Lad kikærterne
løbe af, læg dem i en stor gryde sammen med marvpibe, den optøede høne, saltet
flæsk og pølse. 
Hæld vandet på, lad
det komme i kog. Skum evt. 
 
3. Tilsæt salt og
krydderier. Lad det koge 2 timer, eller til ærterne er møre. 
 
4. Skræl kartofler,
selleri og skær dem i mindre stykker. 
Læg dem i gryden og
kog 10 min. 
 
5. Læg bønnerne i og
kog yderligere 5 min. 
 
6. Smag til med sort
peber og chilipulver eller paprika. 
Tilsæt lidt mere
salt, hvis det behøves. 
 
7. Tag alt kød op af
gryden og skær det i portionsstykker.
 
8. Læg stykkerne
tilbage i gryden og drys rigeligt med hakket persille over.
 
9. Server med brød
til at dyppe i den kraftige bouillon. 
 
Tips: Retten
kan fryses ned i portionsstørrelser.
Fin til frokost eller middag på travle hverdage, hvor maden
skal på bordet i en fart.
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------