Logo

Kødsuppe, gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødsuppe, gammeldags 

 
Forret Suppe. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: 3-3½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kødsuppe, gammeldags
1½ kg oksebov, -tykkam eller -tværreb
½-1 kg marvben (skank)
ca 3 l koldt vand
2 gulerødder
¼ selleri
1 persillerod
2 porrer
1 løg
1-2 nelliker
1 spsk salt
Suppevisk: selleri- og porretop, evt. timian

 
Garniture:
2 gulerødder
¼ selleri
1 persillerod
2 porrer
*
Sådan laves Kødsuppe, gammeldags
1. Skyl kødet koldt og læg det i en gryde sammen med marvbenet.
Hæld vandet ved, det skal bare dække, og bring det langsomt i kog.

 
2. Gør imens første hold grønsager i stand og del dem

 
3. Skum suppen omhyggeligt for det grønlige skum, der dannes, og læg grønsagerne og løget i gryden sammen med suppevisken.
Tilsæt salt, bring atter suppen i kog og skum den.
Lad den koge under låg ved svag varme 2½-3 timer.

 
4. Tag kødet op og si suppen.
Lad den stå lidt og skum det fedt af, der har samlet sig foroven.

 
5. Gør næste hold grønsager i stand og skær dem pænt ud i skiver og tern.
Kom dem i suppen og lad den koge yderligere 20 min. Smag til med salt.

 
6. Tag kødet op og skær det i pæne skiver.
Læg det på et varmt fad.
Hæld suppen i en varm terrin eller server den direkte fra gryden sammen med kødet.

 
Tips: Kødet kan serveres som anden ret med hvide kartofler og peberrodssauce eller sennepssauce eller med Asparges, stuvede.
Oksekød er bedst til kødsuppe, fordi det giver den kraftigste og klareste suppe.
Gris og kalv kan også bruges, men giver en knap så klar og kraftig suppe.
De bruges derfor mest som basis for supper med meget fyld eller supper, der skal legeres.
Suppen kan også tilsættes Kødboller og/eller melboller. Se Hønsekødsuppe.
Den siede suppe kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kødsuppe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.070 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her