 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Skal trække: ca 2 timer Grilltid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Pølsespid
400 g skært flæskekød (nakkekam, mellemkam eller mørbrad) 
4 grillpølser 
1 grøn eller rød peberfrugt 
12 cherrytomater 
 
Marinade:
1 usprøjtet citron 
4 spsk olie 
½ spsk friskhakket basilikum 
salt og peber 
Grillspid 
*
Sådan laves Pølsespid
1. Skær kødet i ca  store tern. 
Skær pølserne i 2- lange stykker. 
Læg kød- og pølsestykker i et fad. 
 
Marinade:
2. Skyl citronen og riv ca halvdelen af skallen fint. 
Pres saften af den halve citron, der skal bruges ca 2 spsk. 
 
3. Bland olie, citronskal og -saft, basilikum, salt og peber
og hæld marinaden over kød- og pølsestykkerne. 
 
4. Læg folie over og lad det trække et par timer. 
 
Pølsespid:
5. Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner.
Skær den i ca  store terninger. 
 
6. Sæt skiftevis kød, pølse, tomater og peberfrugt på små
grillspid. 
 
7. Anbring de fyldte spid 10- over en trækulsgrill
eller fra ovnens grillelement.
Steg dem 3-4 min. på hver side, pensl med marinaden under
stegningen. 
Får spiddene for hurtigt farve, må de flyttes fra varmen,
ellers bliver de brankede. 
 
Tips: Server spiddene med Kartoffelsalat,
kold, Kartoffelsalat,
varm, med nye grønsager eller med grøn salat og et godt brød, fx Fuldkornshvedebrød.
Forkogte perle- eller skalotteløg kan erstatte eller
supplere peberfrugten. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------