Logo

Rullesteg med svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rullesteg med svesker


En populær grydesteg, som vækker minder om gode søndagsmiddage hos mormor. Her serveret med den klassiske mormorsalat med den helt rigtige sursøde flødedressing.

Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 1½ time Fryse-egnet. 6 personer

 

# Ingredienser til Rullesteg med svesker:

1 svineslag på 1½ kg

salt og peber

20 svesker uden sten

2 æbler (tynde både)

25 g smør

4 dl bouillon eller vand

1½ dl piskefløde

jævning og evt. kulør

 

Mormorsalat:

1-2 grønne salathoveder

Flødedressing:

1 dl piskefløde

2 tsk citronsaft

2 tsk sukker

salt og evt. peber

*

 

Sådan laver du Rullesteg med svesker:

Puds slaget af for lidt af fedtet og drys kødet med salt og peber.

Fordel svesker og skrællede æblebåde på kødet.

Rul slaget fast sammen om fyldet og bind omkring med kødsnor.

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.

Brun kødrullen i fedtstoffet, så den bliver ensartet gylden på alle sider.

Hæld bouillon eller vand ved og tilsæt halvdelen af fløden.

Lad kødet simre under låg i 1½ time; vend rullen jævnligt, så den bliver ensartet stegt.

Tag rullestegen op af gryden, fjern snoren og hold den varm.

 

Hæld resten af fløden i gryden og jævn skyen til sauce.

Tilsæt evt. kulør og smag til med salt og peber.

Skær rullestegen i pæne skiver og server med kogte kartofler og mormorsalat.

 

Mormorsalat: Skyl salatbladene og slyng dem helt tørre.

Del dem i lidt mindre stykker.

Pisk fløde-dressingen sammen og vend den i salaten lige inden servering.

 

Variation: Rullesteg med grønsager: Prøv at erstatte æbler og svesker med fintsnittede grønsager, fx bønner, gulerødder, løg og friskhakkede krydderurter.

 

Tips: Du kan også bruge svine- eller nakkekam uden svær til en rullesteg. Flæk stykket delvis på langs i 2 eller 3 dele, det skal stadig kunne holdes sammen i et stykke.

Bank det let, så kødstykket bliver lidt fladere, før fyldet kommes på.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 14.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her