Logo

Skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke 

 
Skinken er grisens lår, bagkøllen. Den sælges hel, evt udbenet, eller udskåret, fx til Bayonneskinke.
Skinke kan nydes fersk i diverse tilberedninger, se Gris, udskæring af, men også som kogt/saltet/letrøget, det er den der almindeligvis sælges som pålæg, eller som spegeskinke, dvs. rå/saltet/røget, og endelig som krydret/lufttørret skinke, modnet i måneder, som fx Parmaskinke, herunder San Daniele.

 
Afgørende for en god skinke er opdrættet. Eksempelvis skal nævnes de agern-opfedede, belgiske grise med ardennerskinken, tyske skinker som holsteiner-, westfaler- og schwartzwalderskinken, den tjekkiske pragerskinke og den finske bastuskinke, der røges/»koges« i skorstene fra bastuerne (fælles-saunaerne). Overalt, hvor der er grise, er der skinkespecialiteter.

 
Ålerøget skinke er skinke røget over det træ, der hyppigst anvendes til ålerøgning, nemlig elletræ eller birk.


Landskinke er en længere saltet og røget skinke, som spises rå. Saltningen og røgningen foretages på mangfoldige måder afhængigt af tilsigtet anvendelse og lokal praksis. Røgede specialiteter, som har vundet international udbredelse, er fx Prager-, Smithfield-, Westphal- og York-skinker. Saltede og tørrede skinker af internationalt ry er Bayonne-, Parma-, San Daniele- og Serrano-skinker. Af de fr. skinker er kun dem fra Savoyen røgede. Da. røgede bayonneskinker er således fejlbenævnte.

Skinke 

Se alle de bedste opskrifter med Skinke

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her