Logo

Skinke, kogt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke, kogt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 2 timer. Skal hvile: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 10 personer.

 
# Ingredienser til Skinke, kogt
2½ kg letsaltet skinke uden ben
2 gulerødder
2 løg
4-5 hele nelliker
10-12 peberkorn
Krydderurtebuket:1 bdt persille 1 kvist timian 1 laurbærblad
*
Sådan laves Skinke, kogt
1. Bestil en letsaltet skinke hos slagteren et par dage før den skal bruges eller salt selv skinken, se Skinke, lagesaltet.

 
2. Læg skinken i en gryde og kom så meget vand ved, at den lige er dækket.
Bring det i kog.

 
3. Lad skinken koge ved svag varme ca 15 min.
Smag på kogelagen. Er den for salt, må vandet udskiftes helt eller delvis, til smagen er tilpas salt. Skum suppen.

 
4. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Pil løgene og stik de hele nelliker i.
Kom gulerødder, løg og peberkorn i gryden og læg låg på.
Lad skinken koge ved svag varme.
Beregn ca 50 min. pr. kg skinke.
Et kødtermometer i skinkens tykkeste del skal vise ca 72 °C.

 
5. Tag gryden fra varmen, og lad skinken stå i kogelagen under låg ca 20 min.

 
6. Tag skinken op. Fjern evt. sværen.
Skær skinken i tynde skiver på tværs og anret dem på et varmt fad.
Server skinken med letkogte eller stuvede grønsager.
Sherrysauce eller Madeirasauce passer fint til.

 
Tips: Se Juleskinke, svensk og Juleskinke, gammeldags, hvis skinken ønskes glaseret.
Skinken kan serveres med Grønsagscoulis: Anret tynde skiver kold skinke på meget varme tallerkener. Hæld varm grønsagscoulis over og server straks.
Eller tynde skiver kold skinke anrettes på meget varme tallerkener på et leje af varme, letkogte grønsager, fx bønner og blomkålsbuketter.

 
Variation:
Tag skinken op af kogelagen, ½ time før den er færdig.
Befri den for sværen og en del af fedtlaget, der skal være ca 1 cm tilbage.
Læg skinken i et ovnfast fad eller gryde og hæld 4 dl tør madeira, sherry eller portvin ved.
Læg låg på og sæt fadet (gryden) i ovnen ca ½ time ved 250 °C.

 

Se alle de bedste opskrifter med Skinke

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her