 
 
 
 
Spis surbrød eller landbrød til. Kartoffelskiver kan
tilsættes de sidste 30 minutter. Æblebåde kan også lægges mellem kål og
krydderier. 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 1
time. Let at lave. Mellem pris. Kan  tilberedes i mikroovn. (6 personer)  
 
# Ingredienser til Surkålsgryde
1 ds surkål (800 g) 
½ hvidkålshoved (ca. 800 g) 
150 g letrøget, stribet flæsk 
500 g nakkekam 
200 g små hvidløgskrydrede pølser (jægerpølser) eller røget
medister 
30 g smør 
3 store løg 
4-5 fed hvidløg 
1 spsk kommen 
2-3 tsk rosenpaprika 
salt 
5 dl bouillon eller vand 
 
* Sådan laves Surkålsgryde:
1. Skyl surkålen i koldt vand og læg den i en gryde. 
Dæk med vand og kog den 15 minutter ved svag varme. 
Hæld vandet fra Surkålen. 
 
2. Snit hvidkålen fint og kog den 10 minutter i en anden
gryde i vand, der dækker. 
Hæld vandet fra. 
 
3. Pil og del løg og hvidløg et par gange. 
Skær det røgede flæsk i terninger, pølsen i skiver og kødet
i mundrette stykker. 
 
4. Smelt fedtstoffet i en stor gryde og svits løg og hvidløg
kort - det skal næsten ikke tage farve. Tag det op. 
 
5. Svits herefter først de røgede flæsketerninger, så kød og
pølse i gryden. 
Tag det op. 
 
6. Anbring nu surkål, hvidkål, løg, kød, pølse, flæsk og
krydderier lagvis i gryden. 
Hæld bouillonen (vandet) ved, læg låg på og lad retten
snurre mør, ca. 1 time. 
 
Tips: Kan grydens ører tåle det, kan retten også
mørne i ovn, 180 °C, i 1¼-1½ time. 
Server helst i gryden. 
 
Se flere opskrifter
med Gryderetter  
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------