 
 
 
 
Her er den bedste opskrift på en klassisk gammeldags
gullasch med kartoffelmos. En populær gryderet med svinekød, champignon, små
pølser og paprika.
til 4 personer
 
# Ingredienser
½ kg nakkekam 
1 ds. cocktailpølser 
250 g champignoner 
4 spsk hvedemel 
2 spsk smør
3 løg 
salt og peber 
paprika 
2 dl suppe/vand 
1 dl fløde 
1 dl tomatpuré
 
 
* Tilberedning
1. Løgene skæres i terninger og brunes i smørret.
 
2. Kødet skæres i aflange stykker, vendes i mel tilsat 
krydderier og brunes.
 
3. Suppe, tomatpuré og fløde kommes i, og gryden står 
over svag varme i ca. 15 min, hvorefter de rensede 
champignoner tilsættes og retten småkoger i yderligere 10
min.
 
4. Retten smages evt. til med ekstra salt, peber og paprika,
cocktailpølserne kommes i, og retten varmes igennem og 
serveres med kartoffelmos, løse ris eller flutes og 
en skål grøn salat.
 
 
Tips:
Serveres løse ris til retten er det værd at vide, at et
decilitermål 
rummer 80 g ris. Til 2 dl ris skal der bruges 3 dl vand. 
Risene kommes i det kogende vand og koger 12 min under 
tætsluttende låg. Derefter skal de stå andre 12 min under
låg, 
hvorefter de er færdige. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.