Logo

Biksemad gastronomi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Biksemad gastronomi

 
Nogen mener at biksemad er en måde at komme af med rester. Andre betragter biksemad som gastronomi som her og gør noget ud af tilberedningen.
4 portioner. Samlet tid: 60 min. Arbejdstid 50 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
250 g finhakket løg
75-125 g svinefedt eller smør
350-500 g stegt flæske-/lammesteg
1 kg kogte, kolde pillekartofler
salt og friskkværnet peber
evt. engelsk sauce

 
Tilbehør:
1-2 spejlæg pro persona
engelsk sauce
syltede rødbeder.

 
* Tilberedning
Hak løgene fint.
Skær kødet fri for fedt og skær det i terninger.
Skær kartoflerne i ensartede terninger.
Brun kødet i lidt af fedtstoffet indtil det er gyldent. Tag det op.
Brun kartoflerne i fedtstoffet (tilsæt evt. mere) ad 2-3 gange, afhængig af hvor mange der er, så kartoflerne bliver gyldne på alle sider.
Tag dem op med en hulske og ryst fedtstoffet af.
Brun løgene indtil de er gyldne og klare.
Læg kød og kartofler tilbage i gryden og svits det hele sammen.
Smag retten til med salt, peber og lidt engelsk sauce.

 
Anret biksemaden på et fad og læg 1-2 spejlæg pro persona over.
Server engelsk sauce og rødbeder til retten.

 
VARIATION:
Skræl 1-2 madæbler og skær dem i terninger.
Svits terningerne og kom dem i biksemaden.

 
TIPS:
Meningerne om biksemad er delte.
Mange betragter retten som en decideret resteret.
Noget man blot bikser sammen på en pande efter de forhåndenværende ingrediensers princip.
For dem er det for så vidt ligegyldigt hvilken slags kød der bruges, ligesom frikadeller, lever og pålægsrester også ender på panden.
Den ret kan komme til at smage glimrende, men det er ikke, hvad jeg betragter som ægte dansk biksemad.

 
Andre mener, at biksemad bør tilberedes af råt kød og at der både bør være okse- og svinekød i retten. Men som du kan se af opskriften, hører jeg til gruppen, der tilbereder biksemad enten af stegt flæske- eller lammekød. Det er en ret, der tager lidt tid at lave, da alt skal brunes omhyggeligt hver for sig.
Biksemad er ikke alene en ret, hvor man får anvendt sine rester, men er den tilberedt med omhu, er den en af vore allerbedste danske retter.
Prøv at tilberede biksemad, som beskrevet i opskriften og du vil blive husket blandt familie og venner.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med kartofler HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her