Logo

Udskæring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Udskæring 

Indhold

Generelle retningslinjer

Stegt kalkun

Lammekølle med ben

Hvilene okseribbensteg

Stege uden ben

 
Om du planlægger at imponere din familie og dine venner med en storslået feriemiddag, eller du bare skal medbringe en dejlig dessert eller velsmagende grønsager til en andens hjem, vil opskrifterne her gøre det specielt.

 
UDSKÆRINGER
At skære for synes at være et formidabelt arbejde. Men med de følgende retningslinjer og illustrationer vil du lære at skære hovedattraktionen for som en professionel.

 

Generelle retningslinjer 

Beregn tid nok før servering, ikke kun til at stege kødet, men også hviletid og tid til at skære for.
En hviletid på 10 til 20 min anbefales til store stykker kød, såsom stege, kalkun og hele kyllinger. Hviletiden giver kødet mulighed for at stege færdig. Kød er lettere at skære for efter hviletiden.
Hvis kødet skæres for lige når det kommer ud af ovnen, mister det mere af den smagfulde saft.
De temperaturer der er angivet til at flytte kød og fjerkræ fra ovnen er 2½ °C til 5 °C lavere end standard sluttemperaturerne. Dette er fordi temperaturen fortsætter med at stige under hviletiden.
Under hviletiden kan du sætte det sidste præg på salaten og forretterne. Dette er også et godt tidspunkt til at lave saucen.

 
Medmindre du planlægger at skære for ved bordet, lægges kødet på et stort skærebræt med en rille rundt om til at opsamle saften. (Eller sæt skærebrættet inden i en bageplade. Saften vil blive opsamlet i bagepladen.) Brug en lang skarp forskærerkniv til at skære kødet i skiver med, og en langskaftet kødgaffel til at holde kødet på plads med.
Mens du skærer kødet for varmes brødene i ovnen.

Til toppen

 

Stege uden ben 

Benløse okse-, flæske-, og lammestege er lette at skære for. Hold stegen fast med en langskaftet kødgaffel. Med kniven i lodret stilling til skærebrættet skæres igennem årerne i tynde, jævne skiver. Skær skiverne mellem 6 mm og 1½ cm tykke.

Til toppen

 
Udskæring 

Hvilene okseribbensteg 

For at gøre den hvilene ribbensteg stabil når du skærer for, skæres et kileformet stykke fra den brede ende af stegen, sådan at kødet vil ligge fladt på skærebrættet.

 
Indsæt en langskaftet kødgaffel under det øverste ribben. Skær igennem toppen af stegen mod ribbenet.
Denne steg kan skæres i skiver på mellem 1½ til 2 cm tykkelse.

 

Udskæring 
Skær med spidsen af kniven langs med ribbenet for at løsne kødskiven.

 

For at flytte kødskiven lader du knivbladet glide ind under kødskiven. Hold den fast med en kødgaffel. Løft skiven og læg den på en tallerken.

Til toppen

 

Lammekølle med ben 

For stabilitet lægges lammekøllen på siden på et skærebræt med skankbenet pegende væk fra dig.
Skær to eller tre skiver på langs fra det stykke kød der er tættest på dig.
Dette vil få kødet til at ligge fladt på skærebrættet.
Vend stegen om så den ligger på den skårne side. Hold stegen fast med en langskaftet kød gaffel indsat i kødet modsat skankbenet. Hold kniven lodret til skærebrættet og start ved skankbenet med at skære igennem årerne til jævne, tynde skiver. Skær skiverne mellem 6 mm og 1½ cm tykke.


Udskæring 

Når du kommer til krydsbenet løsnes skiverne ved at skære under dem langs med skinnebenet.


Udskæring 

Til toppen

 

Stegt kalkun 

For at starte udskæringen af den stegte kalkun fjernes benene; hold i overlåret og skær med en forskærerkniv gennem skindet mellem låret og kalkunens krop ned til sammenføjningen. Træk benet væk fra kalkunens krop og skær igennem sammenføjningen til rygraden.


Udskæring 

For at dele overlåret fra låret lægges benet på et skærebræt med skind siden opad. Skær igennem ved sammenføjningen.


Udskæring 

På dette punkt kan overlåret serveres som det er eller skæres i skiver. For at skære overlåret i skiver holdes overlåret i ret vinkel med benet opad. Skær nedad i 6 mm skiver. Drej overlåret som du skærer. Fjern de store sener og smid dem ud.

 
For at skære låret i skiver vendes det med skindsiden nedad. Skær langs med længden af benet, derefter vendes skindsiden opad og kødet skæres på tværs af årerne.
For at fjerne vingerne indsættes en langskaftet kød gaffel i kalkunen for at holde den fast. Skær ned imellem vingen og kalkunens krop med en forskærerkniv. Træk vingen ud og skær gennem sammenføjningen.



Udskæring 
For at fjerne brystkødet indsættes en langskaftet kødgaffel i kalkunen for at holde den fast. På brystkødets base laves et vandret snit igennem brystet ind til benet. Skær skiverne med jævne lige snit ned til det vandrette snit. På dette tidspunkt vil skiverne falde af.

Udskæring 

Til toppen

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 

Se alle de bedste opskrifter med Lammekølle

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.635 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her