Logo

Fjerkræ, vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fjerkræ, vildt

 
Vildt fjerkræ, der forhandles i Danmark, er hovedsagelig: agerhøne, bekkasin, blishøne, fasan, vildand (billede øverst), vildgås, krikand, ringdue og skovsneppe. De hører alle til fugle, der hellere skal plukkes end flås. Hertil kommer brokfugl (hjejle), jærpe, troldand og rype. De importeres, og skal flås, hvis de købes med fjerdragt. Edderfugl, måge og råge skal også flås.
Perlehøne og vagtel opdrættes hyppigt, også herhjemme, men sydpå skydes de stadig i deres eget element.

 
Også fasanen er i de senere år avlet med henblik på udsætning for skydeglade jægere. Det ligger i sagens natur, at de opdrættede sætter til i vildtsmag, selvom de kan smage udmærket. Det er alle hønsefugle. og hønsefugle skal plukkes, ikke flås. Se i øvrigt under vildtfjerkræets artsnavn for udførlig omtale af den enkelte art. Generelt kan det siges, at unge fugle har bløde, bøjelige ben og fødder, fyldigt, rundt bryst og hele vingefjer. Fjerroden er blød og fuld af vævssaft, ligeså næbroden.

 
Gamle fugle har slidte, ofte ligefrem pjuskede vingefjer. Fjerrod og næbrod er tør og hård. Det fuglevildt, der skydes her i landet, er at få hos fiske- og vildthandleren i jagtsæsonen (se herunder), men en del forhandlere fryser i eget regi vildtfugle ned, hvorfor de også af og til kan fås lidt efter sæsonen. Med skal, at der sælges en opdrættet »vildand«. Den smager knap så meget af vildt og er noget federe end den and, der selv må finde sin føde. Importerede vildtfugle vil også være at købe i og uden for jagtsæsonen. Uden for sæsonen importeres de frosset.

 
Se de bedste opskrifter med Vildt
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


Fjerkræ, vildtFjerkræ, vildtFjerkræ, vildt
Kilde: https://mst.dk/media/196998/2020-07-03-jagttabel_generelle_jagttider.pdf


----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.088 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her