Logo

Fond, lys, på fjerkræ

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fond, lys, på fjerkræ

 
Grundopskrift. Arbejdstid: ca. 20 min. Kogetid: ca. 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet. Mængde: ca. 5 dl

 
# Ingredienser til Fond, lys, på fjerkræ:
1,5 kg fjerkræ (gerne skrog, ureelt kød, halse, fødder, vinger) og/eller 1 høne eller hane
2-3 l vand
1 løg
1 gulerod
1 porre
¼ selleri
8-10 hele hvide peberkorn
salt
*
Sådan laves Fond, lys, på fjerkræ:
1. Hug fjerkræstykkerne i mindre stykker med en tung, skarp kniv, og kom dem sammen med kød, halse o.a. i en stor gryde.
En høne eller hane skal deles i 6-8 stykker, før de kommes i gryden.
Hæld det kolde vand ved og bring grydens indhold langsomt i kog.
Skum omhyggeligt.

 
2. Gør imens grønsagerne i stand og del dem et par gange.
Kom dem i gryden sammen med peberkorn og lad det koge svagt under låg i 1 time.

 
3. Fjern fjerkræstykkerne med en hulske og si suppen gennem et klæde eller gennem en fin sigte foret med pladevat.
Hæld suppen tilbage i gryden og smag varsomt til med salt, smagen forstærkes ved yderligere indkogning.

 
4. Lad fonden koge ind ved ret god varme uden låg, til der er ca. ½ l tilbage.
Lad fonden blive kold og fjern det fedt, der har samlet sig på overfladen.

 
Tips: Fonden bliver ikke bedre af, at fjerkræet koger længere end den her anviste time. Smagskoncentrationen sker ved indkogningen.

 
Fjervildt kan helt eller delvis erstatte fjerkræet her, specielt giver det en god basis for saucer, supper og ragouter med fjervildt.

 
Hvis fonden skal gemmes, kan den fordeles i mindre plast- eller aluforme og opbevares i køleskab eller fryser. Holdbarhed i fryser: 6 måneder.

 
Se de bedste opskrifter med Fond
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.955 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her