Logo

Krydret grillet kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret grillet kylling 

 
Krydret grillet kylling med tomater og citroner, serveret med masser af friske krydderurter over luftige jasminris. Denne ret har smag og tekstur. Både oksekød og lam ville også være fantastisk her.
4-6 portioner. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 5 timer. Kalorier pr portion: 788

 
# Ingredienser
5 dl almindelig yoghurt
2 tsk salt + mere
1½ tsk stødt gurkemeje
1 tsk fintrevet limeskal eller stødt sumak
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
¼ tsk friskkværnet sort peber, + mere
¼ tsk malede nelliker
¼ tsk malet koriander
⅛ tsk cayennepeber
4 kyllingelår med skind, udbenede (ca. 700 g)
4 hele kyllingeunderlår (ca. 700 g)
2 udbenede kyllingebryst med skind (ca. 900 g), halveret på kryds og tværs
600 g cherrytomater
1 citron i kvarte
Neutral olie, til pensling og grill
Dampet jasminris og frisk koriander, persille og mynteblade til servering

 
UDSTYR: 3 metalspid eller gennemblødte bambusspid af træ

 
* Tilberedning
1. Bland yoghurt, salt, gurkemeje, limeskal, kanel, spidskommen,
sort peber, nelliker, koriander og cayenne i en stor skål.
Tilsæt kylling og vend til det dækker.
Overfør kylling og marinade til en genlukkelig plastikpose.
Luk posen og stil den på køl i mindst 4 timer eller op til 24.

 
2. Lad kyllingen stå ved stuetemperatur 30 min før grillning.
Træk tomater og citronbåde på spid.
Pensl med olie; smag til med salt og peber.

 
3. Forbered en grill til medium-høj varme; forvarm 5 min.
Rengør og olie riste.
Børst overskydende marinade af kylling; kasser marinade.

 
4. Grill kyllingen med skindsiden nedad, ca 15 min,
indtil skindet er gyldenbrunt.
Vend og fortsæt med at grille, ca. 10 min, indtil kyllingen er gennemstegt,
og et termometer indsat i den tykkeste del af lårene registrerer 75 °C.
Overfør til en tallerken og dæk med folie. Lad afkøle 10 min.

 
5. Grill tomat- og citronspid, 5-6 min, vend af og til, indtil de er forkullede i pletter.
Brug en gaffel til at fjerne tomater og citronbåde fra spiddene.

 
6. Server kylling og tomater med ris.
Pres grillede citronbåde over. Top med koriander, persille og mynte.

 

 
Når kødet er tilberedt, karamelliserer den resterende yoghurt og skaber en præmieværdig skorpe.
Vi har også marineret lammekoteletter i en krydret blanding af yoghurt, citrus, friske krydderurter.
Brug udbenede, skin-on kyllingestykker her for maksimal saftighed og alt det sprøde skind.
Bruger du udbenede stykker, bliver tilberedningstiden kortere.

 
Har du lavet denne opskrift? Fortæl os, hvordan det gik i kommentarfeltet nedenfor!
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her