Logo

Lækker kyllingegratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker kyllingegratin 

Lav denne lækre kyllingegratin i portionsforme, eller som eller hel gratin. Opskriften kan let dobles op, hvis gæsterne skulle blive flere.

• Hvis du vil skære ned på fedtet, kan du vælge mejeriprodukter med lavere fedtindhold, fx letmælk i stedet for sødmælk.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

#Ingredienser

1 stor grillet kylling

50 g smør eller margarine + fedtstof til fadet

3 spsk hvedemel

2½ dl letmælk

5 dl hønsebouillon

1 løg

1 rød peberfrugt

½ dl friske krydderurter (valgfrit)

salt og hvid peber

1 ½ dl reven, lagret ost

 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et stort eller fire små gratinfade med fedtstof.

 
2. Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt melet.
Bland godt og lad det stege 1 min under omrøring.
Tag gryden fra varmen og pisk mælk og bouillon
i lidt ad gangen.
Sæt gryden tilbage på blusset og kog saucen under
omrøring i 2 min.

 
3. Fjern alt skind og fedt på kyllingen.
Tag kyllingekødet af benene og skær det i passende tern.
Pil løget og skær det i små tern.
Rens peberfrugten og skær den i tern.
Bland kylling, løg, peberfrugt og urter i saucen.
Smag til med salt og hvid peber.

 
4. Hæld saucen i gratinfadet. Drys den revne ost over.
Gratinér i ovnen 20 min, eller til gratinen er gylden.

 
VARIATION
Varier smagen ved hjælp af forskellige krydderier og grønsager.
Prøv med sennep, hvidløg, ingefær, karry eller hakket chilifrugt.
Et andet alternativ er, at blande osten i saucen og drysse lidt
parmesanost ovenpå.

 
Tips:


Lækker kyllingegratin 

Klumpet sauce kan gøres glat ved at man lader
saucen passere gennem en finmasket si.
Tryk saucen gennem sien ved hjælp af en ske.


Lækker kyllingegratin 

Hvid sauce skal helst krydres efter tilberedningen.
De pebersorter som passer bedst er: cayennepeber,
friskkværnet sort peber eller stødt hvid peber.

 
INFO: Gratin er en fransk madret tilberedt i et ild- eller ovnfast fad i ovn. Ordet er afledt af det franske gratter, der betyder skrabe eller kradse og henviser til at retten traditionelt kan bestå af rester fra de forudgående dages måltider.

 
Lækker kyllingegratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 283 = kj 1188
Kulhydrat 11 g Protein 35 g Fedt 11 g (35%) Fibre 1 g

 
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.383 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her