Logo

Lækre salater + flere grønne salater - Kogebog.dk er bedst 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækre salater + flere grønne salater - Kogebog.dk er bedst 💘 

 
Kyllingesalat og rejesalat er traditionelle lækkerier, men der er også både pastasalat og flere grønne salater.

 
Her er frit valg på alle hyl…
Kyllingesalat
Rejesalat
Pastasalat
Salat med bacon og kyllingelever
Grøn salat med røget culotte
Salat med skinke

 
Foto: Forrest rejesalat, i midten pastasalat og bagved kyllingesalat.

 

Kyllingesalat

(8-10 personer)
# Ingredienser
1 kylling eller poulard 1200-1300 g
Til kogning:
2 tsk salt pr. l vand
1 porre
1 gulerod
1 laurbærblad
8-10 hele peberkorn
Endvidere:
3 dl cremefraiche
200 g mayonnaise
2-3 spsk kyllingesuppe
2-3 spsk fløde
salt og peber
2-3 tsk paprika
125 g champignon
1 peberfrugt
2 stilke blegselleri
brøndkarse

 
* Tilberedning
Kom kyllingen i vand, der dækker, og bring det i kog.
Skum suppen omhyggeligt og tilsæt salt, delte grønsager,
laurbærblad og hele peberkorn.
Lad kyllingen koge mør 50-60 min. Lad den blive kold.
Befri kyllingen for skind og ben og skær kødet i små terninger.
Rør cremefraiche med mayonnaise og 2-3 spsk af den kolde
kyllingesuppe samt fløde.
Smag til med salt og peber og paprika.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær peberfrugt i terninger og blegselleri i smalle strimler.
Vend fyldet i dressingen og pynt med peberfrugtringe og
brøndkarse ved serveringen.
Tips:
Champignon, peberfrugt og blegselleri kan erstattes med
aspargessnitter og ærter.
Til toppen

 

Rejesalat

(6-8 personer)
# Ingredienser
150 g mayonnaise
2 dl cremefraiche 18%
1-2 spsk aspargeslage
1-2 spsk fløde
2-3 tsk citronsaft
salt og peber
300 grejer
1 dåse aspargessnitter (½ kg)
100 g bønnespirer
dild eller brøndkarse

 
* Tilberedning
Bland mayonnaise og cremefraiche.
Rør aspargeslage og fløde i.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend rejer, de velafdryppede aspargessnitter og bønnespirer i.
Pynt med dild eller brøndkarse.
Til toppen

 

Pastasalat

(ca. 6-8 personer)
# Ingredienser
100 g kort pasta fx skruer
2-3 skiver skinke
5 forårsløg
2-3 stilke blegselleri
15-20 sorte oliven
4-5 spsk olie
1 fed hvidløg
persille
basilikum
timian
oregano

 
* Tilberedning
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på pakningen.
Skyl den og lad den dryppe af.
Skær skinken i smalle strimler, forårsløgene i fine ringe og
blegselleri i smalle strimler.
Bland pasta, skinke, grønsager og oliven.
Rør olie sammen med knust hvidløg og friske eller
tørrede krydderurter. Hæld marinaden over salaten.
Til toppen


Lækre salater + flere grønne salater - Kogebog.dk er bedst 💘

Foto: Salat med kyllingelever og bacon, salat med røget culotte og
forrest salat med røget skinke.

 

Salat med bacon og kyllingelever

# Ingredienser
125 g røget bacon
1 pakke frossen kyllingelever
2-3 tomater
1 lille salatagurk
1 salathoved
Marinade: 6 spsk oliven- eller majsolie
2 spsk rødvinsvineddike
purløg, basilikum
salt og peber

 
* Tilberedning
Skær bacon i små terninger og rist dem sprøde på en pande.
Optø kyllingeleverne, tør dem og vend dem i mel.
Rist dem i baconfedtet på panden.
Skær tomater og agurker i skiver og anret dem på salatblade i
en skål. Fordel kyllingelever og bacon herpå.
Bland marinaden og krydr den godt.
Hæld den på og server med det samme.
Til toppen

 

Grøn salat med røget culotte

# Ingredienser
150-200 g røget culotte i skiver
1 salathoved
250 g champignon
bønnespirer
røde peberkorn
Marinade:
1 dl oliven- eller vindruekerneolie
¼ dl vineddike
1 tsk lys sennep
salt og peber

 
* Tilberedning
Kom salatblade i en skål og anret culotteskiverne herpå.
Læg champignonskiver imellem sammen med bønnespirer.
Drys med røde peberkorn.
Pisk marinaden sammen og hæld den over.
Lad salaten trække højst en halv times tid, før den serveres.
Til toppen

 

Salat med skinke

# Ingredienser
200 g røgede skinkeskiver
250 g ærter
4 hårdkogte æg
forårsløg
Marinade:
6 spsk oliven- eller vindruekerneolie
2 spsk vineddike
1 dl finthakkede krydderurter: persille, purløg, dild
salt og peber

 
* Tilberedning
Pluk salaten i mindre stykker og anret dem i en skål.
Fold skinkeskiverne let og læg dem på salaten.
Drys ærterne imellem.
Pil æggene og del dem i både.
Læg dem i kanten sammen med delte forårsløg.
Pisk marinaden sammen og hæld den over.

 
Tips: Til alle salatanretningerne kan marinaden erstattes
af en dressing, fx 1 dl cremefraiche eller ymer rørt sammen
med 150 g mayonnaise og lidt fløde.
Smag til med lidt engelsk sauce, sennep eller tomatpuré,
afhængig af salaten.
Til toppen

 
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her