Logo

Sprængt kalkunbryst med grøn sauce - prøv Kogebog.dk i dag💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprængt kalkunbryst med grøn sauce - prøv Kogebog.dk i dag💘 

 
Sprængt kalkun bliver kogt i en lage af sukker og salt, og det giver kødet masser af smag. Servér med en grøn sauce med gulerod broccoli eller bønner. Til 6 pers.

 
# Ingredienser
Saltlage:
200 g fint salt
2 spsk sukker
1 liter koldt vand
1 kg kalkunbryst

 
Kogning af kalkunbryst:
1¼ liter vand
1 løg i både (ca. 75 g)
hele nelliker
2 laurbærblade
1 skrællet gulerod (ca. 50 g)

 
Grønsauce:
25 g smør
1 grofthakket løg (ca.100 g)
3 dl grønsagsbouillon
¼ tsk tørret estragon
2 dl persillekviste
2 dl dildkviste
3 dl cremefraiche 38%
1 spsk hvedemel
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
                                                                            
Tilbehør: Kartofler og enten gulerødder, broccoli eller bønner.

 
* Tilberedning
Saltlage: Opløs salt og sukker i vandet og læg kalkunbrystet ned i lagen.
Hold kødet nede i saltlagen med en tallerken.
Stil kalkunbrystet tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

 
Kogning af kalkunbryst: Tag kalkunbrystet op af saltlagen og læg
det i en gryde.
Hæld vand ved og bring det i kog.
Fjern skummet og tilsæt løg, nelliker, laurbærblade og gulerod.
Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 30 min.
Tag gryden af varmen og lad kalkunbrystet hvile i kogelagen i ca. 10 min.

 
Grøn sauce: Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men
uden at det bruner. Svits løget i ca. 2 min.
Tilsæt bouillon.

 
Kom blandingen i et blenderglas sammen med estragon, persille og dild.
Blend i ca. 15 sek.
Hæld blandingen tilbage i gryden.
Rør blandingen tilbage i gryden.
Rør cremefraiche og mel sammen og kom det i saucen sammen med
salt og peber.
Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min.
Smag den til.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her