 
 
  
Nyd en let og særdeles velsmagende ret: klassisk hønseragout med hønsebryst og champignon i sprøde tarteletter. Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer. ❤
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 40 min.
 
# Ingredienser
2 hønsebrystfileter a 150 g
salt og peber
½ l hønsebouillon
1 laurbærblad. 
100 g champignoner
1 løg
100 g gulerødder
2 spsk smør
6 spsk hvidvin
1 dl piskefløde
4 tarteletter a 25 g
2 spsk jævningspulver til hvid sauce
100 g dybfrosne ærter
muskat 
2 tsk citronsaft
4 spsk hakket persille
 
* Tilberedning
1. Hønsebrystfileter drysses med salt og peber. 
Hønsebouillon koges op med 1 laurbærblad. 
Hønsekødet lægges i og koges under låg ved middel varme i
15-18 min. 
Hønsekødet stilles til side, og bouillonen hældes gennem en
si og gemmes. 
 
2. Champignon gøres i stand og skæres i skiver. 
Løg hakkes fint. 
Gulerødder skrælles og skæres i ½ cm store terninger. 
Det hele svitses i en gryde i 2 spsk smeltet smør. 
Kog af med 6 spsk hvidvin.
¼ l bouillon og 1 dl piskefløde hældes ved, og det hele
koges i 5 min.
 
3. 4 tarteletter varmes op efter anvisningen på pakken. 
Jævningspulver røres i fonden, som koges op igen. 
Skær kødet småt ud, hæld det i gryden sammen med dybfrosne
ærter og varm det hele op. 
Smag til med salt, peber, muskat, citronsaft. 
Hakket persille røres i. 
 
 
Energi pr. portion: 48 g protein, 43 g fedt, 36 g kulhydrater
= 730 kcal (3049 kJ) 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.