
 
Denne dejlige hønsegryde giver en smagsoplevelse som minder om Italien. Retten er meget let
at lave - og den passer helt sig selv i ovnen. Ret nemt og lækkert 
Tid: 3 timer, heraf
2-2½ time i ovnen + udblødning af bønner. 4-5 pers. Retten er fryseegnet.
Holdbarhed  5 mdr.
 
# Ingredienser
3 dl hvide bønner 
1 suppehøne (1 kg) 
2 løg 
2 fed hvidløg 
1 ds. flåede
tomater, knuste 
2 spsk tomatpuré 
1½ tsk salt 
1 laurbærblad 
½ tsk timian 
¼ tsk sort peber 
3 dl vand 
 
* Fremgangsmåde
1. Udblød bønnerne i
vand natten over. Lad dem løbe af. 
 
2. Optø suppehønen
og skær den i portionsstykker. Tag skindet af. 
Pil og hak løg og
hvidløg. 
Lad stegesoen ligge
i vand 15 min. 
 
5. Læg bønner,
hønsekød, løg, hvidløg, flåede tomater, tomatpuré samt 
salt og krydderier i
stegesoen. Rør rundt. Hæld væsken på. 
 
6. Læg låget på og
sæt stegesoen på en rist nederst i en kold ovn. 
 
7. Indstil ovnen på 200
°C. 
Lad retten stå 2-2½
time til hønsekødet løsner sig fra benene og bønnerne er møre. 
 
8. Server retten med
Brød fx brydebrød
og en Grøn Salat. 
 
Tips: Lav gerne en dobbelt portion og frys resten
ned i portionspakker. 
Det er en fin
frokostret. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Høne, Kylling eller andet
Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------