Logo

Agerhøne, grydestegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agerhøne, grydestegt

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25-30 min. Stegetid: ca. 30 min. (4 personer)
Middelsvær at lave. Retten er dyr. Retten kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.

 
# Ingredienser til Agerhøne, grydestegt:
4 unge agerhøns
75 g smør  
1-1,5 dl fløde
1-1,5 dl hønsebouillon
1 spsk rønnebær- eller ribsgele
salt og peber

 
Endvidere:
evt. lidt Maizenamel
evt. et par dråber kulør

 
* Sådan laves Agerhøne, grydestegt:
1. Gør agerhønsene i stand. Se Agerhøne.

 
2. Krydr fuglene indvendigt og udvendigt med salt og pe­ber og brun dem i rigeligt smør i en tykbundet gryde.

 
3. Dæmp varmen, hæld fløden ved, når agerhønsene er brune og lad dem stege svagt under låg ca. ½ time, så skal de være møre.
Når låret løsner nemt, er de færdige.

 
4. Tag agerhønsene op og hold dem varme, fx i en lun ovn.

 
5. Kom bouillonen i gryden og kog op.
Lad skyen koge lidt ind uden låg for god varme. Smag til med salt og peber.
Skyen kan jævnes med lidt Maizenamel rørt ud i koldt vand.
Et par dråber kulør kan være påkrævet af hensyn til en appetitlig farve.
Pisk geleen ud i saucen.

 
6. Anret agerhønsene på et varmt, halvdybt fad - evt. delt en gang - hæld lidt af saucen over og Server resten til. Sammen med mere gele.

 
Tips: Agerhøns kan også steges i ovn som almindelig kylling, men den fine smag lider derved.
Bouillonen kan koges af vingespidser, hals, indmad og et hakket løg, der brunes i en gryde, dækkes med koldt vand og koger under låg en halv time, før den sies og er parat.
Se de bedste opskrifter med Agerhøne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her