Logo

Agerhøne, druefyldt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agerhøne, druefyldt

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 30 min. (4 personer)
Middelsvær at lave. Retten er dyr.

 
# Ingredienser til Agerhøne, druefyldt:
4 unge agerhøns
2-3 små, friske løvstikkeblade eller ½ tsk tørrede
20 g smør  
salt og peber

 
Fyld:
200 g grønne druer
et par små, friske løvstikkeblade eller ½ tsk tørrede
40 g smør  

 
Bouillon:
vingespidser, hals, hjerter og kråser
1 lille løg
lidt smør

 
Sauce:
2 dl (ager)hønsebouillon
1 dl piskefløde
evt. flambering:
½ dl cognac
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle

 
* Sådan laves Agerhøne, druefyldt:
1. Gør agerhønsene i stand, se Agerhøne. Skær vingespidser og hals fra.


Bouillon:
2. Pil løget og hak det fint.
Svits det i lidt smør og brun hals, vingespidser og indmad godt.
Hæld koldt vand ved, så det netop dækker, lad det koge op og kog for svag varme under låg en halv time. Si bouillonen.

 
3. Gnid fuglene ind- og udvendigt med salt, peber og løvstikke, hvis der bruges tørret.
Friske blade skal først i gryden, efter at fuglene er brunet.

 
Fyld:
4. Skær druerne igennem og fjern stenene.
Rør smør og løvstikke sammen. Friske blade skal hakkes først.
Fordel druerne og kryddersmørret i agerhønsene.
Luk med kødnåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn.

 
5. Smelt smørret i en stegegryde og brun fuglene på alle sider.
Hæld cognac over, hvis der skal flamberes, og sæt en tændstik til.
Lad flammerne dø og hæld ca. 1 dl bouillon ved.
Lad agerhønsene mørne under låg ved svag varme i ca. 30 min.
Låret skal løsne let.

 
6. Tag de færdige fugle op og hold dem varme under alufolie.
Kog gryden af med resten af bouillonen, pisk fløden i og smag til med salt og peber.
Lad saucen koge lidt ind for god varme uden låg; få min. er nok.

 
7. Halver eventuelt fuglene og server dem på et varmt fad med lidt af saucen over.
Læg fyldet ved.

 
Tips: Persille-smørvendte kartofler eller smørristet brød kan serveres til.

 
Se de bedste opskrifter med Agerhøne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her