Logo

Duebryst, indbagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Duebryst, indbagt 

 
Forret Frokost Vildt. Arbejdstid: 1 time Kogetid, bouillon: ca 1 time Bagetid: 10 min. Hviletid: 5-6 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Duebryst, indbagt:
2 unge duer
salt og peber

 
Duebouillon:
dueskrogene
1 lille gulerod
1 lille løg
evt. 1 lille timiankvist
ca 4 dl vand

 
Fars:
kød af duelår, ryg og indmad m.m.
et par spsk piskefløde
salt og peber
Endvidere:
½ selleri
50 g sukker (godt 1 dl)
1½ dl rødvin
300 g butterdej eller 4 plader frossen
1 æggeblomme

 
Sauce:
3 dl duebouillon
1 dl piskefløde
50 g smør
*
Sådan laves Duebryst, indbagt:
1. Gør duerne i stand og udben dem. Se: Due.
Skær underlårene og vingerne fra. Skær brystkødet fra.

 
Duebouillon:
2. Smelt smørret gyldent i en gryde.
Hak dueskrogene i et par dele med en tung, skarp kniv og brun dem med underlår, vinger, den groft revne gulerod og det hakkede løg.
Tilsæt salt, peber og timian og hæld ca 4 dl vand ved.
Indholdet skal netop være dækket, så gryden må ikke være for stor: Kog bouillonen svagt, under låg, en times tid. Si igen.

 
Fars:
3. Blend eller hak det resterende kød, bland med piskefløde, salt og peber.
Dæk farsen til og lad den trække et svalt sted, til den skal bruges.

 
4. Skær en stor skive af sellerien.
Skær kanten ren og lad selleriskiven få et kort opkog i kogende vand.
Lad den dryppe af i en sigte.

 
5. Smelt sukkeret i en gryde og lad det brune let.
Hæld rødvinen i og lad det koge ved svag varme, til det er tyktflydende.
Tag gryden fra varmen og læg selleriskiven i lagen og lad den trække en times tid.

 
6. Brun duebryststykkerne på skindsiden ved kraftig varme et par min.
Tag dem af panden og lad dem køle af.

 
7. Rul butterdejen (se Butterdej) ud i fire store cirkler på størrelse med en desserttallerken.
De skal være knap en halv cm tykke.

 
8. Dup selleriskiven tør i et stykke køkkenrulle.
Del den i fire lige store stykker.
Læg et stykke selleri på den ene halvdel af butterdejen.
Læg det kolde duebryst på selleristykket med skindsiden opad.
Dæk med en skefuld fars.

 
9. Pensl halvdelen af dejskiven med æggeblommen.
Fold dejen over, så den ligner en halvmåne.
Pres kanten sammen med en gaffel og pensl overfladen med resten af æggeblommen.
Bag duebryststykkerne i en 220 °C varm ovn i 10 min.
Lad dem stå yderligere 5-6 min, inden de serveres.

 
Sauce:
10. Kog bouillon og piskefløde igennem.
Tag gryden fra varmen og pisk smørret i.
Smag til med salt og server saucen til.

 
Tips: Server tændstiktynde sprødkogte grønsager til.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Duer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her