Logo

Skovduer, stegte med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skovduer, stegte med svampe

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 30 min. Skal hvile: 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Skovduer, stegte med svampe
4 unge skovduer
salt og peber
50 g smør
Svampe:
500 g svampe -
(fx champignon, kantarel eller karljohan)
2 skalotteløg
1 bdt persille
50 g smør
½ dl (halv)tør hvidvin
2 spsk olie
citronsaft
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Skovduer, stegte med svampe
1. Gør duerne i stand hvis det ikke er gjort. (Se And).
Krydr duerne ud- og indvendigt med salt og peber.
Bind vinger og lår ind til kroppen med ufarvet bomuldsgarn.

 
2. Varm smørret i en stegegryde og brun duerne på alle sider.
Dæmp varmen og lad duerne snurre under låg ca 30 min.
Vend dem et par gange undervejs.
Tag dem op, fjern bomuldsgarnet og lad dem hvile tildækket, 8-10 min., under pergamentpapir eller alufolie med et viskestykke over.
Hviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.

 
Svampe:
3. Skær rodskiven af svampene.
Skyl dem kort og koldt. Tryk dem tørre og skær dem i skiver.
Pil og hak løgene. Skyl, tør og hak persillen.

 
4. Varm smørret gyldent på panden. Svits svampe og løg et par min.
Tilsæt hvidvin og olie og lad det koge op sammen med svampene.
Vend persillen i og smag til med salt, peber og citronsaft.
Server svampe og duer på et varmt fad eller på varme tallerkener.
Spis Flûtes eller Bondebrød, fransk og en god, tæt salat til.

 
Tips: Duerne kan deles i bryst og lår inden serveringen.
Bruges kantareller til retten, er det vigtigt at spare på vandet ved rengøringen.
Se Kantarel.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se alle de bedste opskrifter med Skovdue

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her