Logo

Vildtfuglepaté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildtfuglepaté

 
Prøv denne opskrift på paté de cognac - en klassisk fransk landpaté, der smager skønt på godt brød. Dejlig til frokostbordet - vildt fra Kogebog.dk
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet

 
# Ingredienser
1 fasan eller 2 agerhøns
200 g hakket flæskekød
200 g hakket kalvekød
leveren fra fuglene

1-2 fed hvidløg
3 spsk cognac eller tør portvin
1 dl fløde

1 æg
2 tsk timian
2 tsk basilikum
salt og peber

Til formen:
150 g fersk spæk i tynde skiver

 
* Tilberedning
1. Skær fjerkræbrystet fra fuglen og skær det i meget smalle strimler.
Hak resten af kødet gennem kødmaskinen sammen med fugleleveren.
Bland det med det hakkede kalve- og svinekød.

 
2. Rør du pressede hvidløgsfed i farsen sammen med cognac, fløde og æg.
Krydr farsen med timian, basilikum, salt og peber.

 
3. Beklæd en postejform med 2/3 af de tynde spækskiver.
Kom halvdelen af farsen i.
Læg de strimlede bryststykker herpå og kom resten af farsen over.
Læg spækskiver over som låg.

 
4. Bag postejen i vandbad ved 175 °C i 1¼ time.
Serveres med en god blandet salat og groft brød.

 
Tips:
Til vildtfuglepatéen kan man marinere det strimlede brystkød, inden det kommes i postejen.
Lad det trække i 1 dl rødvin tilsat finthakkede skalotteløg, knuste enebær, gulerødder i tynde skiver og timian.
Luksus paté - hors d'œuvres kan være små postejer eller barquetter med fx hummermousse og -rogn, med vildtfugleppaté, ægte kaviar på toast og østers naturel.


Vildtfuglepaté 

Charles Pillivuyt Porcelæn - Wild Paté Terrine "Duck".
 
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info og Rensning af fuglevildt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her