Logo

Laksemousse med rejer og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laksemousse med rejer og asparges 

 
Forret. Arbejdstid: ca 25 min. Afkøling: 3-4 timer. Svær at lave. Høj pris. 8-10 personer.

 
# Ingredienser til Laksemousse med rejer og asparges
700 g kogt laks (uden skind og ben)
400 g mayonnaise
2 tsk dijonsennep
2 spsk mild chilisauce
7 blade husblas
200 g grønne asparges
3½ dl tør hvidvin
salt og hvid peber
Endvidere: 200 g pillede rejer
Pynt: dildkviste og citronbåde
Springform
*
Sådan laves Laksemousse med rejer og asparges
1. Pil laksekødet i ganske små stykker.

 
2. Rør mayonnaisen med sennep og chilisauce og smag til med salt og peber.

 
3. Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 5-7 min.

 
4. Kog aspargesene 4-5 min. i letsaltet vand og lad dem blive kolde.
Skær halvdelen af dem i små stykker og bland dem i mayonnaisen sammen med fiskekødet.

 
5. Varm vinen op i en gryde og tag den fra varmen.
Knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme vin.

 
6. Hæld 1½ dl af den flydende vingelé i mayonnaiseblandingen.
Sæt en springform uden bund på et stort, rundt serveringsfad.
Fyld massen i springformen.
Glat laksemoussens overflade og stil fadet i køleskabet ca 1 time.
Hold resten af vingeleen lun og flydende imens.

 
7. Tag laksemoussen ud og pynt med rejerne og resten af de grønne asparges.
Fordel forsigtigt resten af vingeléen over og sæt laksemoussen koldt, til geléen er stivnet.

 
Servering:
Løsn laksemoussen i kanten med en skarp kniv.
Fjern springformen og pynt fadet med citronbåde og dildkviste.
Server Flûtes til, fx Flûtes med krydderurter eller ristet brød.

 
Tips: Hvide asparges kan erstatte grønne.
Asparges fra dåse kan bruges i stedet for de friske.
Lakserogn kan være en del af pynten.

 

Se alle de bedste opskrifter med Laks

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her