 
 
   
Det her er et varmt
duftende kunstværk, som man sætter på bordet. Laks og dild giver æggemassen i
tærten en fin smag. Nem ret og lækkert
Tid: ca 2 time,
heraf 30 min hviletid og ca 1 time i ovnen. Antal 4 pers. 
 
# Ingredienser
MØRDEJ: 
125 g smør eller
margarine 
3 dl hvedemel 
2-3 spsk vand 
 
FYLD: 
3 små zucchini (squash)
150 g røget laks i
skiver 
1 bdt. dild 
4 æg
4 dl fløde 13% 
2 spsk reven
peberrod 
1 spsk citronsaft 
½ tsk salt 
¼ tsk hvid peber 
 
* Fremgangsmåde
1. Hak alle
ingredienserne til dejen sammen, gerne i foodprocessoren. 
Lad den hvile koldt
30 minutter. 
 
2. Tryk dejen ud i
en springform ca 25 cm i diameter. 
Forbag tærtebunden i
en 225 °C varm ovn i ca 10 min. 
 
3. Skær zucchinien i
skiver. Skær laksen i strimler og hak dilden fint.
 
4. Læg zucchini,
laks og dild lagvis i tærtebunden. 
Det øverste lag skal
være zucchini. 
 
5. Pisk æg, fløde,
peberrod, citronsaft, salt og hvid peber sammen. 
Hæld det i
tærtebunden. 
 
6. Bag tærten i en i
200 °C varm ovn 50-60 min. 
Server med en
blandet grøn salat med citrondressing. 
 
Tips: Hvis du har røget laks i et helt stykke,
skærer du det blot i skiver. 
Du kan også bage
tærten i portionsforme. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------