Logo

Salade niçoise - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salade niçoise - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
Denne dejlige salat er vel efterhånden ved at være en gammel kending, også på danske frokostborde. Retten stammer oprindeligt fra Nice, men forskellige regioner har forskellige udgaver.
Dette skulle dog være originalen.
Forberedelsestid 40 min + 20 min afkøling. Tilberedning 1 time 20 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
2 dl olie
1 laurbærblad
4 kviste frisk timian
1 stk. frisk tun uden skind, ca. 400 g
300 g faste kartofler, fx asparges
salt og peber
240 g grønne bønner
½ dl hvidvinseddike
1 grøn peberfrugt i julienne strimler (se Kokketips)
1 rød peberfrugt i julienne strimler
2 rødløg, i tynde skiver
1 dansk salathoved (eller to hjertesalat)
4 tomater, skåret i kvarte
4 hårdkogte æg, skåret i kvarte
50 g ansjoser fra glas, afdryppede
30 sorte oliven

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 150 °C.
Kom olie, laurbær, timian og tunfisk i en lille gryde.
Varm det kort igennem og stil derefter gryden i ovnen i 30 min eller til tunfisken er fast og mør.
Lad fisken afkøle i olien og lad den derefter afdryppe på fedtsugende papir eller en lille rist.
Olien sies og stilles til side.

 
2. De skrubbede kartofler kommes i en stor gryde saltet vand.
Bring vandet i kog og lad kartoflerne simre i ca. 30 min eller til de er netop møre.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af.
De pilles og skæres i tykke skiver.

 
3. Bønnerne nippes og koges i en gryde saltet vand i ca. 8 min.
Hæld dem kort over med koldt vand og lad dem dryppe godt af i en si.

 
4 Vinaigrette: Pisk eddiken sammen med en smule salt.
Pisk den siede olie heri gradvist.

 
5. Kartoffelskiverne blandes sammen med bønner, peberfrugter og rødløg.
Vend det hele med lidt vinaigrette og smag til med salt og peber.
Tunfisken deles i små bidder.
Bland også den med lidt vinaigrette.
Fordel salatbladene på 4 tallerkener.
Læg en lille bunke kartoffelskiver i midten.
Top op med peberfrugt, bønner og rødløg. Øverst arrangeres tunfisken.
Læg tomatkvarte og æg i et pænt mønster langs tallerkenens kant og
pynt med ansjoser og oliven.
Den resterende vinaigrette kan enten dryppes over den færdige salat eller
serveres ved siden af i en lille kande.

 
Kokketips
Julienneskårne grønsager betyder, at grønsagerne skæres ud i tændstiktynde strimler.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her