Logo

Blåmuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåmuslinger 

 
Muslinger kan fx anvendes til salater, i marinader, i stuvninger og som garniture til fiskeretter.

 
Kogning af muslinger
Muslingerne børstes og skylles i flere hold vand.
Under rensningen kasseres de muslinger, der er åbne og ikke lukker sig ved et let slag på skallen.
Det er døde muslinger, og det er ikke muligt at afgøre, om de er ”ufriske”.

 
Kogelage til 30 muslinger:
2 dl vand, (hvidvin eller æblemost med 2 skiver citron, 2 spsk hakket løg,
nogle kviste persille, 6-8 peberkorn, 1 fed hvidløg, (25-50 g smør)
(kun hvis muslingerne serveres varme i skallerne).

 
Muslingerne dampes i en flad bred gryde under låg i 5 minutter.
De muslinger, der ikke har lukket sig op, kasseres.
Man beregner 6-8 muslinger pr. portion.
(1 kg muslinger giver ca. 250 g kogt kød),

 
Sådan serveres kogte muslinger!
Kogte varme muslinger serveres i et stort fad (+et fad til de tømte skaller).
Muslingesuppen sies gennem gaze og hældes over.

 
Serveres med:
Ristet franskbrød eller flûte, smør og citron.

 

Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr

Se Sauce til rejer, krabber og skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.868 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her