 
 
   
I gamle dage var det
besværligt at tilberede mad hvor butterdej indgik. I dag er det meget nemt ved
hjælp af færdig butterdej. Retten er nem og god
Tid: 40-45 min,
heraf 20-25 min i ovnen. 4-6 pers. 
 
# Ingredienser
5 plader butterdej 
PENSLING: 
1 æg 
 
FYLD: 
200 g kalvebrissel
eller 1 kalvenyre 
vand og salt 
2 spsk smør eller
margarine 
1 spsk hvedemel 
2½ dl fløde 13% 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
½ spsk sherry eller
friskpresset citronsaft 
1 pk frosne scampi
(170 g) eller krebsehaler 
 
PYNT: 
dild 
 
* Fremgangsmåde
1. Læg
butterdejspladerne oven på hinanden. 
Rul ud til et
rektangel, 20x30 cm, eller rul butterdejspladen ud. 
 
2. Stik runde kager
ud af dejen, ca 8 cm i diameter. 
Stik også
markeringer for en indre cirkel ud, ca 6 cm i diameter. 
 
3. Læg kagerne på en
plade med bagepapir og pensl. 
Bag ved 200 °C 20-25
minutter. 
 
4. Læg brissel eller
nyre i koldt, saltet vand og bring den forsigtigt i kog. 
Hæld vandet fra og
hæld nyt saltet vand på. 
Lad det simre ca 10
minutter. 
Hæld vandet fra og
lad det svale af. 
Skær kødet i tern. 
 
6. Smelt fedtstoffet
i en gryde. 
Pudr melet over og tilsæt fløden. 
Rør rundt og lad det koge i 3-4 min. 
Smag til med salt,
peber og sherry eller citron. 
Læg derefter
brissel- eller nyretern i sammen med de optøede scampi eller krebsehaler. 
 
7. Tag forsigtigt
midtercirklen ud på butterdejskagerne. 
Fyld hullerne med
stuvningen. 
Pynt med dild og læg
lågene på skrå ovenpå, server. 
 
Tips: Kalvebrissel eller nyre kan erstattes med
kyllingelever, 
som skæres i tern og steges i fedtstoffet. 
I øvrigt tilberedes
retten som ovenfor. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pie
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------