Forret. Arbejdstid: ca 40 min. Skal hvile: ca 4 timer. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hummermousse:
1 levende hummer (400 g)
2 spsk olie
1 skalotteløg
1 stængel blegselleri
3 stilke persille
3 peberkorn
1½ dl tør hvidvin
Mousse:
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk cognac
salt og peber
3 blade husblas
1 dl piskefløde
Endvidere: salatblade
4 cherrytomater
4 skiver gul eller rød peber
persille
Portionsskåle
*
Sådan laves Hummermousse:
1. Kom hummeren i en stor gryde med spilkogende vand tilsat
1 spsk salt pr. liter.
Kog den for svag varme og under låg i 6 min.
Tag gryden fra varmen og lad hummeren svale i lagen 8-10 min.
Tag den op. Se evt. Hummer naturel.
2. Del hummeren og pil kødet ud.
Husk lever (det grønne) og rogn (det røde).
Gem evt. 4 pæne stykker hummer til pynt.
3. Knus hummerskallerne i en morter eller knus dem i en
dobbelt plastpose med en kødhammer.
4. Svits hummerskallerne i en gryde i olien.
Hak skalotteløget. Skær blegsellerien i mindre stykker.
Kom skalotteløg, blegselleri, persille, peberkorn og hvidvin
i gryden.
Kog skallerne småt ca 10 min. under låg.
Hæld skallerne til afdrypning i en sigte over en skål. Gem
lagen.
5. Gnid hummerkødet gennem en sigte og bland det med
hummerlagen, eller purér det i blender sammen med lagen.
Tilsæt tomatpuré og cognac og smag til med salt og peber.
6. Læg husblassen i blød i koldt vand 4-5 min.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved og smelt den
i en skål over vandbad.
(se Bain-marie).
7. Rør den håndvarme husblas i hummerblandingen i en tynd
stråle.
Pisk fløden stiv og vend den i med let hånd.
8. Fordel moussen i 4 portionsskåle og lad den stivne i
køleskabet.
Det tager ca 4 timer.
Anretning:
9. Skyl og striml salatbladene og fordel dem på 4
tallerkener.
Skær tomaterne i både.
Løsn moussen med en lille kniv langs kanten og hold skålene
i varmt vand få sekunder.
Vend moussen ud på kolde tallerkener.
Pynt med salat, tomater og peberfrugtringe og læg lidt
persille på toppen.
Server moussen med Flûtes, toast eller Croûtoner.
Tips: 1 tsk cremefraiche kan lægges oven på hver,
inden de pyntes med hummer.
Hummermoussen kan laves dagen før.
Den kan laves med en frossen optøet hummer.
Se alle de bedste opskrifter med Hummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------