Logo

Skaldyrssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skaldyrssauce 

 
Sauce. Arbejdstid: 30 min. Skal koge og trække: 45 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Skaldyrssauce
skallerne af 1 kg kogte krebsdyr -
(fx hummer, krabber eller krebs)
2 spsk olie
2 gulerødder
1 løg
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 spsk konc. tomatpuré
1 dl tør hvidvin
½ l fiske- og/eller muslingebouillon
2 dl piskefløde
salt og hvid peber
Endvidere:
100 g kogte, pillede muslinger
*
Sådan laves Skaldyrssauce
1. Knus skallerne i en morter eller læg dem i en madegnet plasticpose og knus dem med en kødhammer eller brug en nøddeknækker.
Varm olien op i en gryde og rist skallerne nogle min. heri.

 
2. Skræl gulerødderne og skær dem småt ud.
Pil løget og hak det.
Kom gulerødder og løg i gryden til skallerne og tilsæt herefter krydderurter og tomatpuré.
Vend dette nogle min. ved stærk varme og tilsæt så hvidvin og fiske- og/eller muslingebouillon.

 
3. Lad det koge ca 20 min. for svag varme under låg.
Lad det trække 10 min. herefter. Si det over i en anden gryde.

 
4. Kog skaldyrsfonden ind til ca for god varme uden låg.

 
5. Kog piskefløden 3-4 min. under piskning og rør den i fonden.
Pisk det hele sammen, evt. i blender, og smag til med salt og peber.

 
6. Hæld saucen tilbage i gryden, hak muslingerne groft og tilsæt dem, varm alt godt igennem, uden at saucen koger yderligere.

 
Tips: Saucen egner sig som tilbehør til alle slags kogt og dampet fisk, men kan også anvendes sammen med fx en Fisketerrine.

 

Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her