Logo

Bondesuppe fra Alsace

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bondesuppe fra Alsace 

 

"Suppe er passende mad for alle og enhver" skrev Brillat-Savarin, den franske jurist og feinschmecker, i sit berømte værk Smagens fysiologi. Det gælder i allerhøjeste grad i dag.

Det her er en virkelig speciel lækker suppe at lave netop nu!

Tid: ca 30 min. 4 pers.

 

# Ingredienser

1 ds/glas blandede svampe (175 g)
1 spsk smør eller margarine

2 gulerødder

1 porre

1-2 persillerødder eller pastinak
1 spsk hvedemel

8 dl oksebouillon {vand + terning + væden fra svampene}

1 æggeblomme

1 dl fløde

salt og peber

 

* Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra svampene. Gem den.

 

2. Smelt fedtstoffet i en suppegryde. Kom svampene i.
Steg dem til al væden er kogt ind, og de er blevet gyldne.

 

3. Rens grønsagerne og skær dem i små tern.

 

4. Kom dem i gryden og lad dem stege med nogle min.

 

5. Drys melet over.

Rør rundt og spæd med bouillon samt væden fra svampene.

Lad suppen koge 10-15 min.

 

6. Pisk æggeblomme og fløde sammen.

 

7. Tag suppen fra varmen og pisk æg/flødeblandingen i.

Det jævner suppen og giver den en fløjlsblød konsistens.

Smag til med salt og peber.

NB! Nu må suppen ikke koge mere.

 

8. Server med lyst landbrød.

 

Tips: Bræk brødet i stykker og dyp det i suppen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her