Logo

Brune pilafris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brune pilafris 

Mandelsmagende brune ris med hvidløg, porre, citron og urter er herligt som en enkel hovedret.

Og så er det desuden meget sundt. Brune ris har et højt fiberindhold og mange vitaminer.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 6 portioner

 
# Ingredienser
2 tsk olie
1 finthakket løg
½ porre, kun den hvide del, hakket
1 fed finthakket hvidløg
2½ dl langkornede brune ris
1 spsk tomatpuré
5 dl vand
2½ dl hønsebouillon
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk hakket persille
1 tsk tørret timian
½ tsk tørret merian

 
* Tilberedning
1. Opvarm olien ved jævn varme i en gryde.
Brun løg, porre og hvidløg under omrøring, til det er
gyldent, ca. 5 min.
Tilsæt ris og tomatpuré og steg det, ca. 1 min.
Tilsæt vand og hønsebouillon og bring det i kog.

 
2. Læg låg på og skru ned for varmen.
Lad det simre, til risene er møre, og det meste af
væsken er absorberet, ca. 50 min.

 
3. Tag gryden fra varmen og tag låget af.
Lad risene stå uden låg, ca. 5 min.
Tilsæt citronsaft, persille, timian og merian.
Bland det godt, hæld det over i en skål og
server straks.

 
VARIATION
Anvend 2 dl brune eller hvide lynris. Følg opskriften,
men anvend 3 dl vand og 1 dl hønsebouillon.
Kog 5-7 min i trin 2.
Fortsæt derefter fra trin 3 som anvist ovenfor.

 
Brune pilafris:
Pr. portion: Energi: Kcal 130 = kj 535
Kulhydrat 24 g Protein 3 g Fedt 2 g (14%) Fibre 3 g
• Porrer indeholder bl.a. kalium, kalcium, fosfor og A-vitamin.

 
Tips:


Brune pilafris 

Porre har en mild løgsmag.
Porren rengøres bedst, hvis man begynder med at
skære enderne af og siden deler porren på midten.
Skyl omhyggeligt under rindende vand og fjern
grus og sand med fingrene. Lad porren dryppe af.

 
Kogte ris, som gemmes i køleskabet, mister både
fugtighed og blødhed. For at kunne varme risene
igen skal du stænke dem med så meget vand, at
det øverste lag bliver vådt.
Dæk skålen med mikrofilm eller låg og kør i
mikroovnen ved middel effekt. Rør rundt ofte, til
risene er varme.
Gem ikke ris mere end 1 døgn i køleskabet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her