Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Hviletid, fars: ca 15 min. Kogetid, hvidkål: ca 5 min. Ovntid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer 
   
# Ingredienser
til Hvidkålsfarsfad i ovn:
1 lille hvidkålshoved (ca 1 kg) 
salt 
 
Fars:
500 g hakket flæskesmåkød 
1 løg 
2 æg 
40 g smeltet smør 
1 dl hvidkålsvand 
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret 
salt og peber 
 
Endvidere:
3 tomater, evt. fra dåse 
50 g reven emmentaler eller gruyere 
smør til fadet 
Ovnfast fad eller gratinfad 
*
Sådan laves Hvidkålsfarsfad i ovn:
1. Befri kålen for de yderste, grove blade. 
Del den i kvarte, fjern stokken og snit kålen fint. 
 
2. Kog kålen i letsaltet vand 3-5 min. 
Lad kålen dryppe af i en sigte. Gem 1 dl af kogevandet. 
 
Fars:
3. Pil løget og hak det fint. 
Bland det med kødet og tilsæt de øvrige ingredienser i den
nævnte rækkefølge. 
Lad farsen hvile køligt i ca 15 min. 
 
4. Sæt ovnen på 200 °C. Smør fadet. 
Skold og flå tomaterne. Dåsetomater skal bare dryppe af. 
 
5. Læg skiftevis fars og hvidkål i tynde lag i fadet. Slut
med fars. 
Fordel tomater i skiver øverst og drys med reven ost. 
 
6. Dæk fadet med alufolie og bag retten på nederste rille i
ovnen i ca 45 min.
Fjern alufolien de sidste 15-20 min, så overfladen bliver
smukt gylden og farsen gennembagt. 
Server farsfadet med groft brød og smørsauce eller en Bechamelsauce
til smagt med muskat og reven ost.
 
Tips: Retten kan stå parat i fadet i køleskabet flere
timer og blot sættes i ovnen 45 min før servering. 
Retten kan tilberedes med enhver form for hakket kød, her er
fx lammefars særdeles godt. 
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------