Logo

Kartoffelklöße - kartoffelboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelklöße - kartoffelboller

 
Klöße, også kaldet Knödel (tysk Kloß) eller Klöpse er en type klumper bestående af kogte kartoffelboller som normalt består af rå reven kartoffel eller kartoffelmos, tørret brød eller æg.
12 stykker

 
# Ingredienser
1 kg melede kartofler
salt
50 g smeltet smør
80 g majsstivelse
3 æggeblommer
frisk revet muskatnød


* Fremgangsmåde
Vask kartofler og kog med saltet vand.
Skræl kartofler varme, og lad dem stå i en bageform ved 120 °C i ca 10-15 minutter.
Tryk derefter de varme kartofler med kartoffelpresse eller kartoffelmoser i en skål.
Tilsæt det smeltede smør, majsstivelse, æggeblomme, 1 tsk salt og muskatnød efter ønske.
Ælt hurtigt til en glat dej.


Lad en stor gryde med vand og lidt salt koge op.
Lav ca 12 kugler af kartoffeldejen og hæld dem forsigtigt i det kogende saltede vand.
Reducer varmen og lad kuglerne være i det varme vand i cirka 12-15 minutter.
Så snart de svømmer på overfladen, er de færdige og kan løftes op med en hulske.

 
Tips: Retten serveres som alternativer til kartoffel, først og fremmest i det sydlige Tyskland, Østrig, Slovakien, Tjekkiet, Kroatien, Slovenien, Ungarn og Italien. Knödel minder om kartoffelflæsk-pandekage, men indeholder til forskel fra dette intet kød. Der findes variationer som indeholder ristet brød. Konsistensen minder om Italiens gnocci. I de fleste tilfælde anvendes retten som tilbehør til kødret, som stegt kød eller gryder. Men de kan også serveres som en dessert (fx fyldt med blommer som Zwetschgenknödel) eller i en suppe.
Fleischklößchen, det vil sige "små kød-kløße", er det tyske ord for små frikadeller som ofte spises til supper og saucer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (11 stemmer)
Siden er blevet set 23.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her