Logo

Kartoffelmos med stegte løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmos med stegte løg

 
En klassiker fra barndommens dage: kartoffelmos med sprødstegte løg. Passer til næsten alt, og smager også godt uden noget til. Du får succes med denne opskrift
Til 2 portioner. Er du alene så halvér ingredienserne eller gem til i morgen. Tilberedning: 35 min.

 
# Ingredienser
3 løg
25 g smør
1 spsk olie
300 g kartofler
1½ dl mælk
30 g smør
salt, peber og lidt muskat
purløg

 
* Tilberedning
Løg hakkes fint og steges gyldenbrune i 25 g smør og 1 spsk olie ved mellemvarme og under stadig omrøring.
I mellemtiden skylles og skrælles kartofler, som koges møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre et øjeblik og mos dem.
1½ dl mælk og 30 g smør bringes i kog sammen med salt, peber og lidt muskat.
Bland det i kartoffelmosen sammen med løgene og rør det hele godt sammen.
Serveres med et drys af snittet purløg.

 
Energi pr. portion: 393 kcal (1645 kJ) 6 g protein, 31 g fedt, 24 g kulhydrat.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.056 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad tror du mest på?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her