Logo

Porre - Allium porrum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porre - Allium porrum 

 
Porre er en løgplante og dermed af liljefamilie. Den har en underjordisk, hvid del, der tykner let mod bunden og afsluttes af rodtrevler, og en overjordisk grøn del, der er den mest vitaminrige. Porrebladene ligger så tæt ind om hinanden, at de danner en stav. Alt på selve porren kan spises, kun rodtrevler og visne blade fjernes. Skyl godt, der kan sidde en masse jord i de dybe, grønne bladskeder.

 
Slikporrer er hele porrer, eller lange stykker porre, hvoraf kun det hvide bruges. Der er dog intet i vejen for at bruge det grønne også, så længe det bevarer stavformen. Danske porrer er flottest i oktober, men sæsonen holder vinteren over. Vi importerer porrer fra andre lande.
Kan blancheres et par min. og fryses. Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Porre

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her