Logo

Rabarbertærte - den bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbert√¶rte - den bedste 

 
Skal der rabarbert√¶rte p√• menuen -og ikke bare en hvilken som helst rabarbert√¶rte ‚Äď men den bedste rabarbert√¶rte med fint flettet l√•g. Her er opskriften
Til 6 personer. Tilberedningstid: 30 min. Bagetid: ca 40 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
200 g hvedemel (3¬Ĺ dl)
150 g sm√łr (evt margarine)
3 spsk sukker
1 æggeblomme
evt lidt koldt vand


Fyld:
500 g vinrabarber
250 g sukker (ca 3 dl)
2 tsk vaniljesukker
100 g mandler eller hasseln√łddekerner
2 æggehvider
2 spsk flormelis

 
* Fremgangsmåde
1. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i.
Tilsæt æggeblommen og evt. lidt koldt vand og ælt sammen til en smidig dej.
Lad dejen ¬Ľhvile¬ę tild√¶kket 30 min.

 
2. Skyl rabarberstilkene og skær dem i 3 cm lange stykker.
Kom dem i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljesukker og vand.
Lad dem m√łrne ved meget svag varme.

 
3. Hak mandler eller n√łddekerner fint og bland dem med resten af sukkeret og √¶ggehviderne.

 
4. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed. (Gem lidt af dejen.)
Fordel mandelfyldet over.
Forbag bunden i 10 min  ved 200 ¬įC.

 
5. Kom godt afdryppet rabarberkompot på den forbagte bund og læg strimler af dej over fyldet.
Bag tærten færdig, 10-15 min endnu.
Sigt flormelis på lige inden servering.
Fl√łdeskum kan serveres til.

 
TIPS: Spiser du lidt rabarbert√¶rte til aftensmaden, kan oxalsyren ofte m√¶rkes i munden og p√• t√¶nderne - og det kan v√¶re for meget for mange mennesker - s√• m√• du bruge T√łrsleffs Nonoxal.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rabarber

 
INFO: Rabarbertærte er en kagebund med rabarberpåfyldning. Populær i England, hvor rabarber er blevet dyrket siden 1600-tallet, og bladstænglerne er spist siden 1700-tallet. Udover rabarber indeholder den næsten altid en stor mængde sukker for at afbalancere plantens intense skarphed.

 
‚úÖ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - pr√łv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, T√łm k√łleskab, Mad til 1 person eller Mad p√• 30 min.
F√• gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hj√¶lper dig med at lykkes i k√łkkenet.

 
----------- ooo O√ĒO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik p√• den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan v√¶lge M√•ltid og f√• aftensmad, frokost osv. eller Metode og f√• grill, gryde, ovn osv. eller Bagv√¶rk og f√• br√łd, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske m√•l - der er er meget at v√¶lge imellem - Pr√łv
Vi benytter cookies til at g√łre din oplevelse af sitet s√• god som mulig. Ved at forts√¶tte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?



Effektiv reklame - klik her