Er du vild med skaldyr, så vil du elske den bedste opskrift
på skaldyrsrisotto. Retten er fyldt med velsmagende ingredienser, der er med
til at give retten luksus.
Til 6 pers
# Ingredienser
½ dl olie
1 stort løg, fint hakket
2 kg friske hjertemuslinger, rensede (evt venusmuslinger)
1¼ dl tør hvidvin
3 fed hvidløg, fint hakkede
½ tsk knust, tørret chili
400 g arborio ris
1 liter fiskebouillon og 6 dl vand, på kogepunktet
3 modne blommetomater, flåede og groft hakkede
3 spsk citronsaft, fra usprøjtet citron
2 spsk hakket, frisk kørvel eller persille
salt og peber
* Tilberedning
1 Varm 2 spsk af olien i en stor, tykbundet gryde for jævn
til kraftig varme.
Tilsæt løg og svits under konstant omrøring i 1 min.
Tilsæt muslinger og hvidvin og læg låg på.
Kog i 2-3 min, mens gryden rystes hyppigt, til muslingerne
begynder at åbne sig.
Tag gryden fra varmen og kasser alle lukkede muslinger.
Når de er tilstrækkeligt kolde, tages muslingerne ud af
skallerne.
Skyl dem i kogelagen, tildæk og sæt dem til side.
Si kogelagen i en si, foret med køkkenrulle og sæt den til
side.
2 Varm resten af olien i en stor, tykbundet gryde for jævn
varme.
Tilsæt hvidløg og chili og svits i 1 min.
Dæmp varmen, rør risene i, så de dækkes af olie.
Svits under konstant omrøring, til risene er gennemsigtige.
3 Tilsæt den varme fiskebouillon og vand, en øseskefuld ad
gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer den.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og risene er
cremeagtige.
4 Rør tomater og muslinger med deres kogelage, citronsaft og
kørvel i risene.
Varm det godt igennem. Smag til med salt og peber.
Fordel risottoen på varme tallerkener og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------