Risotto er en klassisk italiensk ret, hvor ris koges i
bouillon eller hvidvin. Denne risotto er en let ret, der kan smage himmelsk med
bare ganske få råvarer
Til 4 pers
# Ingredienser
1¼ liter grønsagsbouillon
375 g friske grønne asparges, skåret i 5 cm stykker
2 spsk olie
1 løg, fint hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
350 g arborio ris
450 grå kinarejer, pillede og rensede
2 spsk olivenpasta eller tapenade
2 spsk hakket, frisk basilikum
salt og peber
friskhøvlet parmesan og basilikumkviste, til pynt
* Tilberedning
1 Bring bouillonen i kog i en stor gryde.
Tilsæt asparges og kog dem i 3 min, eller til de akkurat er
møre.
Hæld dem i en sigte, gem bouillonen, og
skyl aspargesene under rindende, koldt vand.
Lad dem dryppe af og sæt dem til side.
Hæld bouillonen tilbage i gryden og lad den simre over lav
varme,
mens risottoen koges.
2 Varm olien i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt løget og svits det for jævn varme under jævnlig
omrøring i 5 min, til det er blødt.
Tilsæt hvidløg og svits i yderligere 30 sekunder.
Dæmp varmen, tilsæt risene og rør dem godt ind i olien.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, eller
til risene er gennemsigtige.
3 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld
ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer væden.
Øg varmen til jævn, så væden bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og
risene er cremeagtige.
Tilsæt rejer og asparges sammen med den sidste øseskefuld
bouillon.
4 Tag gryden fra varmen og rør olivenpasta og basilikum i
og smag til med salt og peber.
Hæld risottoen op på varme tallerkener og server straks,
pyntet med høvlet parmesan og basilikumkviste.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------